whatsapp
Enver Haykır
Köşe Yazarı
Enver Haykır
 

Orman ve arazilerin talanı

Bu ülkenin gidişatına akıl fikir ermez. Akbelen ormanı 740 hektarlık alana sahip içerisinde çam, meşe, kızılağaç, kestane ve çınar gibi çeşitli ağaç türlerini barındırıyor. Sayısız bitki çeşidi, 100’den fazla kuş türü ve 30’dan fazla memeli türü yaşıyor. Burada 4 yıldır doğa nöbeti devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerine kömür temin etmesi için Akbelen Ormanı’nı 2018 yılında Limak Holding ve IC Holding ortak iştiraki YK Enerji şirketine verdi. Bu nedenle evlerine ihbarname gönderilen birçok İkiz köy halkı bir kaç kilometre uzaklıktaki tarım alanlarına taşınmak zorunda kaldı. Ancak madenler için verilen geniş çaplı ruhsat köylülerin yerleştiği bölgeyi de kapsıyordu. Maden şirketi bu sebeple tarım arazilerine de ihbarname gönderdi. Ardından İkiz köylüler, YK Enerji’ye karşı dava açtı. Dava süreci devam ederken, ormanda ağaç kesimi başlatıldı. Kesime müdahale eden köylüler çalışmaları durdurduktan sonra doğa nöbetine başladı. Geçtiğimiz günlerde jandarma ve polis zoruyla yeniden kesim başladı ama direniş bitmedi. Asırlık 40 bin ağaç yok edildi. İnsanlar yaşam alanlarından koparılıyor. Akbelen’de yaşananlar aslında tüm ülkenin sorunu. Sizi sizden başka kurtaracak başka bir güç de şu an için görülmüyor. İktidar bu talan karşısında ne yapıyor? Bilmediğimiz bir şey mi var?
Ekleme Tarihi: 11 Ağustos 2023 - Cuma

Orman ve arazilerin talanı

Bu ülkenin gidişatına akıl fikir ermez. Akbelen ormanı 740 hektarlık alana sahip içerisinde çam, meşe, kızılağaç, kestane ve çınar gibi çeşitli ağaç türlerini barındırıyor. Sayısız bitki çeşidi, 100’den fazla kuş türü ve 30’dan fazla memeli türü yaşıyor. Burada 4 yıldır doğa nöbeti devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerine kömür temin etmesi için Akbelen Ormanı’nı 2018 yılında Limak Holding ve IC Holding ortak iştiraki YK Enerji şirketine verdi. Bu nedenle evlerine ihbarname gönderilen birçok İkiz köy halkı bir kaç kilometre uzaklıktaki tarım alanlarına taşınmak zorunda kaldı. Ancak madenler için verilen geniş çaplı ruhsat köylülerin yerleştiği bölgeyi de kapsıyordu. Maden şirketi bu sebeple tarım arazilerine de ihbarname gönderdi.

Ardından İkiz köylüler, YK Enerji’ye karşı dava açtı. Dava süreci devam ederken, ormanda ağaç kesimi başlatıldı. Kesime müdahale eden köylüler çalışmaları durdurduktan sonra doğa nöbetine başladı. Geçtiğimiz günlerde jandarma ve polis zoruyla yeniden kesim başladı ama direniş bitmedi. Asırlık 40 bin ağaç yok edildi. İnsanlar yaşam alanlarından koparılıyor. Akbelen’de yaşananlar aslında tüm ülkenin sorunu. Sizi sizden başka kurtaracak başka bir güç de şu an için görülmüyor. İktidar bu talan karşısında ne yapıyor? Bilmediğimiz bir şey mi var?

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.