whatsapp

Önlem diye 65 lerin yakasına yapışmayın?

ANALİZ 20.09.2020 - 01:34, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Önlem diye 65 lerin yakasına yapışmayın?

Bilinen bir gerçeği, Cumhurbaşkanının ağzından duymak hoş oluyor. Erdoğan dedi ki: “Biraz gevşettik, Korona yükseldi. Yeni tedbirler alacağız…” Korona’nın “pik ”yapmasının nedenini, gevşeyen önlemlere atfederken, hükümeti mi eleştiriyor, yoksa gevşemeyi iyi algılayamayan ahaliyi mi? Biz ikincisini anladık. Yeni tedbirler alınırsa bu bir tür algı noksanlığına verilen ceza olacak… Erdoğan’ın haklı olduğu yan, ahalinin pandemi önlemlerine karşı sorumlu bir tavır takınmaması. Ancak, bir kısım halkın bu kaderci, sorumsuz yanı bilindiği halde, tedbirlerin gevşetilmesi de hükümetin payına düşen yanlış. Korona vakaları Seydişehir’de hissedilir bir yükselme gösteriyor. Bir ay öncesine kadar ölüm olayları tek’li rakamlarla ifade edilirken artık ikili rakamlarla ifade edilmeye başlandı. Dün Tepecikte bir vatandaşımız koronadan vefat etti. İlçede koronadan şu ana kadar 30 kaybımız var. Anlaşılıyor ki mevcut önlemler salgını frenleyecek çapta değil. Yeni önlemler alınması gerekiyor… Bunların neler olacağına elbette ilgililer karar verecek. Okulların da açılma sürecinde olması, daha ciddi önlemlerin alınması gerektiriyor. Mevsim gereği halkın toplu olarak bulunduğu yerlerin yavaş yavaş kapalı alanlara doğru kayması, önlemlerin de kapalı alan gerçeklerini dikkate alan önlemler olması gerekiyor. Umuyoruz, önlem diye, bu kez de 65 yaş üstü vatandaşların yakasına yapışılmaz!

Bilinen bir gerçeği, Cumhurbaşkanının ağzından duymak hoş oluyor.

Erdoğan dedi ki:

“Biraz gevşettik, Korona yükseldi. Yeni tedbirler alacağız…”

Korona’nın “pik ”yapmasının nedenini, gevşeyen önlemlere atfederken, hükümeti mi eleştiriyor, yoksa gevşemeyi iyi algılayamayan ahaliyi mi?

Biz ikincisini anladık.

Yeni tedbirler alınırsa bu bir tür algı noksanlığına verilen ceza olacak…

Erdoğan’ın haklı olduğu yan, ahalinin pandemi önlemlerine karşı sorumlu bir tavır takınmaması.

Ancak, bir kısım halkın bu kaderci, sorumsuz yanı bilindiği halde, tedbirlerin gevşetilmesi de hükümetin payına düşen yanlış.

Korona vakaları Seydişehir’de hissedilir bir yükselme gösteriyor.

Bir ay öncesine kadar ölüm olayları tek’li rakamlarla ifade edilirken artık ikili rakamlarla ifade edilmeye başlandı. Dün Tepecikte bir vatandaşımız koronadan vefat etti. İlçede koronadan şu ana kadar 30 kaybımız var.

Anlaşılıyor ki mevcut önlemler salgını frenleyecek çapta değil. Yeni önlemler alınması gerekiyor…

Bunların neler olacağına elbette ilgililer karar verecek. Okulların da açılma sürecinde olması, daha ciddi önlemlerin alınması gerektiriyor.

Mevsim gereği halkın toplu olarak bulunduğu yerlerin yavaş yavaş kapalı alanlara doğru kayması, önlemlerin de kapalı alan gerçeklerini dikkate alan önlemler olması gerekiyor.

Umuyoruz, önlem diye, bu kez de 65 yaş üstü vatandaşların yakasına yapışılmaz!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.