Liman ayık yaşam derneğinin aşure programında bağımlılıkla mücadele mesajı
Liman ayık yaşam derneğinin aşure programında bağımlılıkla mücadele mesajı
Liman Ayık Yaşam Derneği Konya Temsilciliği’nin düzenlediği aşure programında, birlik ve dayanışma mesajlarının yanı sıra madde bağımlılığının birey, aile ve toplum üzerindeki yıkıcı etkileri çarpıcı örneklerle ortaya konuldu.
Yaşadığı sürecin ailesiyle ilişkilerini de büyük ölçüde bozduğunu aktaran M.S., madde etkisiyle eşine ve çocuklarına zarar verebilecek bir noktaya geldiğini belirterek, “Belki o an kapı açılsaydı eşime ve çocuklarıma zarar verecektim. Allah muhafaza” sözleriyle bağımlılığın ulaştığı tehlikeli boyuta dikkat çekti.
“Tek isteğim kurtulmaktı ama defalarca aynı döngüye düştüm”
Programda söz alan H. İ. de uzun yıllar süren bağımlılık mücadelesini anlattı. 40 yaşında, evli ve bir çocuk babası olduğunu belirten H. İ., maddeye evlendikten sonra başladığını ve uzun süre bu durumu ailesinden gizlediğini söyledi.
Bağımlılığın en ağır etkilerinden birini çocuğu üzerinden yaşadığını aktaran H. İ., oğlunun büyümesiyle birlikte bu durumun kendisi için daha büyük bir sorumluluğa dönüştüğünü söyledi. H. İ., Liman Ayık Yaşam Derneği ile tanıştıktan sonra yeniden toparlanma sürecine girdiğini, zorlandığı dönemlerde yeniden derneğe dönerek destek aldığını ifade etti.
İbrahim Okka: “Bu gençler ötekileştirilmek değil, anlaşılmak istiyor”
Dernek ücretsiz ve ilaçsız modelle hizmet veriyor
Liman Ayık Yaşam Derneği’nin merkezi İstanbul’da bulunuyor. Türkiye’nin farklı illerinde 15 şubesiyle faaliyet gösteren dernek, bağımlılıkla mücadelede ücretsiz ve ilaçsız bir model uyguluyor.
Derneğin finansmanı belediyelerle yapılan protokoller, iş insanları ve hayırseverlerin destekleriyle karşılanıyor. Bünyesinde psikolog, bağımlılık danışmanı ve manevi değerler alanında uzman isimlerin yer aldığı dernek, bağımlılıktan kurtulan bireylerin yeniden sosyal hayata kazandırılması için de çalışma yürütüyor.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.


