whatsapp

Tarla faresi zararlısına karşı zirai mücadele

EKONOMİ (SG) - Seydişehir Gündem | 05.01.2024 - 13:10, Güncelleme: 05.01.2024 - 13:10
 

Tarla faresi zararlısına karşı zirai mücadele

Konya’nın Seydişehir ilçesi tarım müdürlüğü, tarım arazilerini istila eden farelerle mücadele kapsamında 2023 yılında çiftçilere 2.Ton 200 kilo zehirli buğday dağıtıldı.
Seydişehir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yavuz Ünüvar, düzenli yapılan kontrollerde özellikle buğday tarlalarında farelerin ciddi oranda arttığını belirlediklerini söyledi. Fare popülasyonunun yoğun olduğu bölgede uzman ekipler gözetiminde ilaçlama yapıldığını kaydeden. Kurum müdürü Ünüvar, erken önlem almanın ürün kaybını azaltacağını belirtti. Ünüvar, "Tarla faresi, mücadele edilmediği takdirde ürünlerimize büyük zarar vermektedir. Tarla faresi ile mücadelede çiftçilerimizle toplantılar düzenlenerek zararları anlatıldı. 2023 yılında 2 Ton 200 kilogram zehirli buğday dağıtımı gerçekleştirildi." diye konuştu. ÇİFTÇİLER MÜHENDİSLERİN KONTROLÜNDE TARLALARINA ZEHİRLİ BUĞDAY BIRAKIYOR: Leylek, yılan Vb. gibi hayvanların azalmasının fare popülasyonunun artmasına neden olduğunu aktaran Yavuz Ünüvar, ‘’ Geçmiş yıllarda ilçemizde tarla faresi mücadelesi için ortalama 1 ton civarı zehirli buğday yeterli olmasına rağmen iklimin ılıman gitmesi nedeni ile 2023 yılında tedarik edilen 2,2 ton zehirli buğday ile ilçemiz tarım alanlarında mücadele yapılmıştır. Tarla faresi popülasyonu ülke genelinde artış olmasından dolayı durumun İl Müdürlüğümüzce takip edildiği ve en yakın zamanda zehirli buğdayların çiftçilerimize ulaştırılması için çalışmalar devam etmektedir. Tarla faresi ile mücadelede kültürel ve diğer yöntemler ile ilgili çiftçilerimiz İlçe Müdürlüğümüzden bilgi alabilirler.’’ dedi.
Konya’nın Seydişehir ilçesi tarım müdürlüğü, tarım arazilerini istila eden farelerle mücadele kapsamında 2023 yılında çiftçilere 2.Ton 200 kilo zehirli buğday dağıtıldı.

Seydişehir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yavuz Ünüvar, düzenli yapılan kontrollerde özellikle buğday tarlalarında farelerin ciddi oranda arttığını belirlediklerini söyledi.

Fare popülasyonunun yoğun olduğu bölgede uzman ekipler gözetiminde ilaçlama yapıldığını kaydeden. Kurum müdürü Ünüvar, erken önlem almanın ürün kaybını azaltacağını belirtti.

Ünüvar, "Tarla faresi, mücadele edilmediği takdirde ürünlerimize büyük zarar vermektedir. Tarla faresi ile mücadelede çiftçilerimizle toplantılar düzenlenerek zararları anlatıldı. 2023 yılında 2 Ton 200 kilogram zehirli buğday dağıtımı gerçekleştirildi." diye konuştu.

ÇİFTÇİLER MÜHENDİSLERİN KONTROLÜNDE TARLALARINA ZEHİRLİ BUĞDAY BIRAKIYOR:

Leylek, yılan Vb. gibi hayvanların azalmasının fare popülasyonunun artmasına neden olduğunu aktaran Yavuz Ünüvar, ‘’ Geçmiş yıllarda ilçemizde tarla faresi mücadelesi için ortalama 1 ton civarı zehirli buğday yeterli olmasına rağmen iklimin ılıman gitmesi nedeni ile 2023 yılında tedarik edilen 2,2 ton zehirli buğday ile ilçemiz tarım alanlarında mücadele yapılmıştır. Tarla faresi popülasyonu ülke genelinde artış olmasından dolayı durumun İl Müdürlüğümüzce takip edildiği ve en yakın zamanda zehirli buğdayların çiftçilerimize ulaştırılması için çalışmalar devam etmektedir. Tarla faresi ile mücadelede kültürel ve diğer yöntemler ile ilgili çiftçilerimiz İlçe Müdürlüğümüzden bilgi alabilirler.’’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.