whatsapp

Mahmud Esad efendi Seydişehir’de anıldı

İZ BIRAKANLAR (SG) - Seydişehir Gündem | 23.05.2022 - 19:22, Güncelleme: 24.05.2022 - 01:19
 

Mahmud Esad efendi Seydişehir’de anıldı

Tapu ve kadastro haftası nedeniyle Kaymakamlık- Belediye ve gazeteciler cemiyetinin organizasyonuyla Tapu Kadastronun kurucusu, Defter-i Hakani Nazırı Mahmut Esat Kadaster Efendi, ölümünün 105. yılında memleketi Seydişehir’de anıldı.
Kaymakamlık Binası önündeki Mahmud Esad Efendi büstüne çelenk sunumu ile başlayan program saygı duruşu İstiklal Marşının okunması ve protokol konuşmaları ile devam etti. Kaymakamlık binası önünde düzenlenen anma programına Kaymakam Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, 5. Bölge Tapu ve Kadastro Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Sözel, Seydişehir İlçe Tapu Kadastro Müdürü Muttalip Camcı,  Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Saylam, ilçe protokolü, kurum ve kuruluşların müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Hükümet konağı önündeki büstü yanında yapılan anma töreni çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşu İstiklal Marşının okunması ve protokol konuşmaları ile devam etti. Konya 5. Bölge Tapu ve Kadastro Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Sözel, “Kadaster Mahmud Esad Efendi, 105 yıl önce bizlere miras bıraktığı tapu ve kadastro uygulamaları günümüzde halen kullanılmaktadır. Mahmud Esad Efendi sanattan tarihe, kadastroya kadar büyük bir ilim adamı olmasıdır. Saygı, rahmet ve minnetle anıyorum, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyor, tapu ve kadastro haftanızı tebrik ediyorum” dedi. Belediye Başkanı Mehmet Tutal; " Seydişehir de doğan, akrabaları olan daha sonra İstanbul’da eğitimini devam ettiren önemli bir devlet adamıdır. Türkiye Mahmud Esad Efendiyi kadastro alanında yaptığı çalışmalarıyla bilir. Hâlbuki Mahmud Esad Efendi, sıradan bir kadastrocu değildir. Eğitim hayatında matematik, geometri, fizik, kimya, tarih, coğrafya, edebiyat, resim, siyaset gibi konularda da kendini geliştirmiştir. Arapça, Farsça, İngilizce, Rusça, Fransızca ve Almanca dillerini bilen Mahmud Esad Efendi, hem dünya ilimlerini hem de dini ilimlerin tamamının tahsilini yapmış ve bilimsel olarak kitaplarını yazmış, insanlığın hizmetine sunmuş bir insandır. Ülkemize ve insanlığa hizmet etmiş Kadaster Mahmud Esad Efendiyi bu yüzden anmak, hatırlamak ve hatıralarını yaşatmak gerekir. " ifadelerini kullandı. Anma törenine, Kaymakam Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, 5. Bölge Tapu ve Kadastro Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Sözel, ilçe protokolü, kurum ve kuruluşların müdürleri ile sivil toplum kuruluş ve siyasi parti ilçe başkanları, vatandaşlar katıldı.
Tapu ve kadastro haftası nedeniyle Kaymakamlık- Belediye ve gazeteciler cemiyetinin organizasyonuyla Tapu Kadastronun kurucusu, Defter-i Hakani Nazırı Mahmut Esat Kadaster Efendi, ölümünün 105. yılında memleketi Seydişehir’de anıldı.

Kaymakamlık Binası önündeki Mahmud Esad Efendi büstüne çelenk sunumu ile başlayan program saygı duruşu İstiklal Marşının okunması ve protokol konuşmaları ile devam etti.

Kaymakamlık binası önünde düzenlenen anma programına Kaymakam Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, 5. Bölge Tapu ve Kadastro Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Sözel, Seydişehir İlçe Tapu Kadastro Müdürü Muttalip Camcı,  Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Saylam, ilçe protokolü, kurum ve kuruluşların müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Hükümet konağı önündeki büstü yanında yapılan anma töreni çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşu İstiklal Marşının okunması ve protokol konuşmaları ile devam etti.

Konya 5. Bölge Tapu ve Kadastro Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Sözel, “Kadaster Mahmud Esad Efendi, 105 yıl önce bizlere miras bıraktığı tapu ve kadastro uygulamaları günümüzde halen kullanılmaktadır. Mahmud Esad Efendi sanattan tarihe, kadastroya kadar büyük bir ilim adamı olmasıdır. Saygı, rahmet ve minnetle anıyorum, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyor, tapu ve kadastro haftanızı tebrik ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal; " Seydişehir de doğan, akrabaları olan daha sonra İstanbul’da eğitimini devam ettiren önemli bir devlet adamıdır. Türkiye Mahmud Esad Efendiyi kadastro alanında yaptığı çalışmalarıyla bilir. Hâlbuki Mahmud Esad Efendi, sıradan bir kadastrocu değildir. Eğitim hayatında matematik, geometri, fizik, kimya, tarih, coğrafya, edebiyat, resim, siyaset gibi konularda da kendini geliştirmiştir. Arapça, Farsça, İngilizce, Rusça, Fransızca ve Almanca dillerini bilen Mahmud Esad Efendi, hem dünya ilimlerini hem de dini ilimlerin tamamının tahsilini yapmış ve bilimsel olarak kitaplarını yazmış, insanlığın hizmetine sunmuş bir insandır. Ülkemize ve insanlığa hizmet etmiş Kadaster Mahmud Esad Efendiyi bu yüzden anmak, hatırlamak ve hatıralarını yaşatmak gerekir. " ifadelerini kullandı.

Anma törenine, Kaymakam Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, 5. Bölge Tapu ve Kadastro Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Sözel, ilçe protokolü, kurum ve kuruluşların müdürleri ile sivil toplum kuruluş ve siyasi parti ilçe başkanları, vatandaşlar katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.