whatsapp

Okullarda okutulması yasaklanan ant için eylem yapıldı

SİYASET 19.03.2021 - 15:42, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Okullarda okutulması yasaklanan ant için eylem yapıldı

Görüntülü haber..
CHP, İYİ Parti, Eğitim Sen, Eğitim İş, ADD ortaklığında hükümet meydanında Milli Eğitim Bakanlığı’nın Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kuruluna başvurarak, Danıştay 8.Dairenin kararını iptal ederek, Andın okullarda okunmaması kararı almasına tepki göstererek açıklamada bulundu. Ortak açıklama adına Eğitim İş sendikası temsilcisi Ertan Özkaynak şu açıklamalar yer verdi, ‘’ Yerli ve milli olduğunu iddia eden AKP iktidarı Danıştay eliyle andımızın okullarda okutulmasını kaldırmıştır. Şimdi sormak lazım AKP’ye sizi rahatsız eden nedir? Tüm ömrünü devrime Cumhuriyete adayan Dr. Reşit Galip midir? Yoksa Türk olmak mıdır sizi rahatsız eden? Yoksa doğru ve çalışkan olmak mı? Sizi rencide etmektedir? Küçükleri korumanın, büyükleri saymanın, yurdu milleti sevmenin sizce neresi yanlış? Yoksa ileri gitmeyi, yükselmeyi mi hazmedemiyorsunuz. Her gün şehitlik gibi ulu bir kavramı kullanıyorsunuz. Yoksa siz varlığınızı Türk varlığına armağan etmekten mi korkuyorsunuz? Sizin derdiniz Atatürk, Ulus, Ülke, Cumhuriyet ve milli değerlerimiz değil midir? Bu konuda hassasiyet gösteren tüm sivil toplum örgütleri ve muhalefet partileri olarak buradan iktidara sesleniyoruz. Her türlü siyasi karara rağmen Öğrenci Andının okullarımızda okunması için mücadelemizi sürdüreceğiz. Türk gençliği olarak haykırıyoruz. Ulu önder Mustafa Kemal ‘i tüm şehitleri ve andımızı yazan Milli Eğitim bakanımız Dr. Reşit Galip ‘i saygıyla anıyorum. ‘’
Görüntülü haber..

CHP, İYİ Parti, Eğitim Sen, Eğitim İş, ADD ortaklığında hükümet meydanında Milli Eğitim Bakanlığı’nın Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kuruluna başvurarak, Danıştay 8.Dairenin kararını iptal ederek, Andın okullarda okunmaması kararı almasına tepki göstererek açıklamada bulundu.

Ortak açıklama adına Eğitim İş sendikası temsilcisi Ertan Özkaynak şu açıklamalar yer verdi, ‘’ Yerli ve milli olduğunu iddia eden AKP iktidarı Danıştay eliyle andımızın okullarda okutulmasını kaldırmıştır. Şimdi sormak lazım AKP’ye sizi rahatsız eden nedir? Tüm ömrünü devrime Cumhuriyete adayan Dr. Reşit Galip midir? Yoksa Türk olmak mıdır sizi rahatsız eden? Yoksa doğru ve çalışkan olmak mı? Sizi rencide etmektedir? Küçükleri korumanın, büyükleri saymanın, yurdu milleti sevmenin sizce neresi yanlış? Yoksa ileri gitmeyi, yükselmeyi mi hazmedemiyorsunuz. Her gün şehitlik gibi ulu bir kavramı kullanıyorsunuz. Yoksa siz varlığınızı Türk varlığına armağan etmekten mi korkuyorsunuz? Sizin derdiniz Atatürk, Ulus, Ülke, Cumhuriyet ve milli değerlerimiz değil midir?

Bu konuda hassasiyet gösteren tüm sivil toplum örgütleri ve muhalefet partileri olarak buradan iktidara sesleniyoruz. Her türlü siyasi karara rağmen Öğrenci Andının okullarımızda okunması için mücadelemizi sürdüreceğiz. Türk gençliği olarak haykırıyoruz. Ulu önder Mustafa Kemal ‘i tüm şehitleri ve andımızı yazan Milli Eğitim bakanımız Dr. Reşit Galip ‘i saygıyla anıyorum. ‘’

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.