whatsapp

Kaymakam Erdoğan’ın öğretmenler günü mesajı

GÜNDEM 23.11.2020 - 10:36, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Kaymakam Erdoğan’ın öğretmenler günü mesajı

Seydişehir Kaymakamı Aydın Erdoğan 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebeti ile kutlama mesajı yayımladı. Erdoğan mesajında, ‘’24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün "Millet Mektepleri Başöğretmenliği’ ni kabul ettiği gündür. Bakanlar Kurulu, Mustafa Kemal Atatürk’e "Millet Mektepleri Başöğretmenliği" unvanını 11 Kasım 1928'de yaptığı toplantıda vermiş ve bu unvan, 24 Kasım'da Millet Mektepleri Talimatnamesinin yayımlanması ile resmileşmiştir. Fedakâr öğretmenlerimizin kıymetini bir kez daha düşünüp anlamamızı sağlayan bu özel günde, öğretmenin toplumdaki yerini, rolünü, önemi ve değerini anlamak gerekmektedir. Çocukların, ailelerinin ardından kendilerini en güvende hissettiği ortam olan okullarda eğitim veren binlerce öğretmen, anne ve babaların ardından öğrencilere birer abi, bazen abla ve her daim eğitici olarak öğrencilerin hayatta bir yere gelebilmesi için çabalamaktadırlar. Eğitimin en önemli parçası olan ve geleceğin neslini inşa etmede en büyük etkisi olan Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere, tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlar, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimize ise Allah’ tan rahmet dilerim’’ dedi.  

Seydişehir Kaymakamı Aydın Erdoğan 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebeti ile kutlama mesajı yayımladı.

Erdoğan mesajında, ‘’24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün "Millet Mektepleri Başöğretmenliği’ ni kabul ettiği gündür.

Bakanlar Kurulu, Mustafa Kemal Atatürk’e "Millet Mektepleri Başöğretmenliği" unvanını 11 Kasım 1928'de yaptığı toplantıda vermiş ve bu unvan, 24 Kasım'da Millet Mektepleri Talimatnamesinin yayımlanması ile resmileşmiştir.

Fedakâr öğretmenlerimizin kıymetini bir kez daha düşünüp anlamamızı sağlayan bu özel günde, öğretmenin toplumdaki yerini, rolünü, önemi ve değerini anlamak gerekmektedir.

Çocukların, ailelerinin ardından kendilerini en güvende hissettiği ortam olan okullarda eğitim veren binlerce öğretmen, anne ve babaların ardından öğrencilere birer abi, bazen abla ve her daim eğitici olarak öğrencilerin hayatta bir yere gelebilmesi için çabalamaktadırlar.

Eğitimin en önemli parçası olan ve geleceğin neslini inşa etmede en büyük etkisi olan Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere, tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlar, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimize ise Allah’ tan rahmet dilerim’’ dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.