Kadaster Mahmud Esad Seydişehir'de anıldı
Kadaster Mahmud Esad Seydişehir'de anıldı
Tapu ve Kadastronun kurucusu, hukukçu, yazar ve devlet adamı Seydişehirli Kadester Mahmut Esat Efendi vefatının 108. yılında anıldı.
Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, Tapu Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği programa, Kaymakam Cevdet Bakkal, Belediye Başkan Yrd. Abdulkadir Güler, 5. Bölge Tapu ve Kadastro Müdürlüğünde şube müdürü Doğan Özbabacan, Seydişehir Tapu Kadastro Müdürü Muttalip Camcı, kamu kurum müdürleri, STK lar siyasi ilçe başkanları ve öğrenciler, vatandaşlar katıldı.
Etkinlik, Atatürk caddesindeki Kadaster Mahmud Esad büstüne çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşu İstiklal Marşı okundu. Burada Gazeteciler cemiyet başkanı Ali Saylam ve 5. Bölge Tapu ve Kadastro Müdürlüğünde şube müdürü Doğan Özbabacan, Mahmud Esat Kadaster’in hayatı ve çalışmaları hakkında bilgiler aktardı.
Daha sonra Kültür merkezinde Kaymakam Cevdet Bakkal, ‘’ Kadaster Mahmud Esad Efendi, sanattan tarihe, kadastroya kadar büyük bir ilim adamı olmasıdır. İngilizce, Rusça, Fransızca ve Almanca dillerini bilen bir insandı. Bu anlamlı gün vesilesiyle Kadaster Mahmud Esad Efendi’yi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, tapu ve kadastro haftasını tebrik ediyorum” dedi.
Tarihçi Ercan Arslan sunumunda, ‘’ Seydişehir de doğan, İstanbul’da eğitimini devam eden önemli bir devlet adamıdır. Kadastro alanında çalışmalar yaptı. Arapça, Farsça, İngilizce, Fransızca, Rusça dillerini bilen bilimsel olarak kitaplar yazmış, insanlığın hizmetine sunmuş bir insandır. Gazetecilik ve Isparta Milletvekilliği yapmıştır. Kadaster Mahmud Esad Efendiyi bu yüzden anmak, hatırlamak ve hatıralarını yaşatmak gerekir. Anmanın yanında örnek alınacak yönlerinin olduğunu unutmamak gerekir" ifadelerini kullandı.
Ozan Ahmet Yıldırım Mahmud Esat'a yazdığı bestelerden türküler söyledi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.