whatsapp

Gazeteci yazar Bahaddin Paslı ile mesleğin içinden röportaj!

RÖPORTAJ (SG) - Seydişehir Gündem | 04.06.2022 - 03:53, Güncelleme: 04.06.2022 - 04:08
 

Gazeteci yazar Bahaddin Paslı ile mesleğin içinden röportaj!

Gazeteci yazar Bahaddin Paslı ile Seydişehir'de gazeteciliğin dününü ve bugününü konuştuk.
Röportaj; Gazeteci Enver Haykır/ yayın yönetmeni Görüntülü haber.. Meslek hayatında 55 yılı geride bırakan gazeteci, yazar Bahaddin Paslı, 1968 yılında Seydişehir’de gazeteciliğe adımını atarak. 81 yıllık hayatına kültür hazinesini sığdırdı. PTT ve İşçi bulma kurumunda memurluğunun yanı sıra öğretmen vekilliği de yaptı. Paslı ile Alaylar Mahallesindeki evine konuk olduk ve usta gazeteciden ilçenin basın tarihinden yazarlığına kadar birçok konuyu konuştuk. -Bahaddin Paslı kimdir, meslek hayatınızdan bahseder misiniz? 1941 yılında Seydişehir’de doğdum. 12 yaşında şiir yazmaya başladım. Ortaokul yıllarımdan itibaren aralıksız yazıyorum.15 ci kitabımı çıkardım.1968 yılında gazeteciliğe başladım. Küpe, Alüminyum Kent gazetelerini arkadaşlarımla çıkardım. Demek ki tam 55 yıl olmuş. 1987 yılında emekli oldum. Gazeteciliği bıraktım ama kalemimi bırakmadım yazmaya devam ediyorum. Evli ve 2 çocuk babasıyım. -PTT ye nasıl girdiniz? Ortaokul mezunu olduğum için o günlerde PTT ye memur arıyorlarmış pek okuyan da yoktu. 1962 yılında santral memuru olarak işe başladım 8 yıl çalıştım. İstifa ettim. Emekli olmak için 1977 yılında işçi bulma kurumuna girerek 1987 yılında emekli oldum. 1968 yılında gazete ve matbaa işlerine girince -Şöyle bir geçmişe baktığınız zaman kendinizi nasıl hissediyorsunuz? Öğrencilik yıllarım çok haylaz geçti. Bu yüzden konservatuvar, lise ve sanat okulunu tamamlayamadım. Çok mutlu bir gazetecilik hayatı yaşadım hem yazarlığımı hem de gazeteciliği aşkla yaptım. Çok başarılı oldum. -Dünyaya yeniden gelsen ne yapmak istersin? Ben yine gazetecilik ve yazarlık yapmak isterdim. 15 kitap çıkardım bunların 9 tanesini biner adet bastırmak suretiyle hep ücretsiz dağıttım. Para için yapmadım. Bu mesleğimi ve memleketimi aşkla sevdiğimin göstergesidir. Seydişehir’de yazmak benim için bir avantaj; Şehrin ve insanların yaşamını hissediyorum; toplumsal sorunlara duyarlıyım. Bunların çözümüne seslenmeyen şiirlere, romanlarıma kitap demem. Yaşantımı insanlardan ayırmıyorum -Eskiye göre şimdi neden değişti peki? Teknolojik ve ticari gelişmeler... Gazetelerin eski sahipleri ticareti bilmezlerdi, böyle olunca işi yürütemediler.  Şimdikinler ticareti, alışverişi, nereden para kazanılacağını biliyorlar. Bizim zamanımızda gazetecilik zordu. İnsanlar da bizlere iyi bakmıyordu aleyhimiz de yazarlar diye. Çilesini biz çektik. Şimdi çok kolay. Ama samimiyet yok. Cebi doldurma hesabı var. -Medya sektöründeki değişim sizi üzdü mü? Tabii çok üzdü. Internet ortaya çıkınca gazetelere ilgi azaldı. Mesleği konuşanlar kalmadı. Bir kopukluk görüyorum. Bize vakit ayırdığınız için size teşekkür eder uzun ömürler diliyoruz.
Gazeteci yazar Bahaddin Paslı ile Seydişehir'de gazeteciliğin dününü ve bugününü konuştuk.

Röportaj; Gazeteci Enver Haykır/ yayın yönetmeni

Görüntülü haber..

Meslek hayatında 55 yılı geride bırakan gazeteci, yazar Bahaddin Paslı, 1968 yılında Seydişehir’de gazeteciliğe adımını atarak. 81 yıllık hayatına kültür hazinesini sığdırdı. PTT ve İşçi bulma kurumunda memurluğunun yanı sıra öğretmen vekilliği de yaptı.

Paslı ile Alaylar Mahallesindeki evine konuk olduk ve usta gazeteciden ilçenin basın tarihinden yazarlığına kadar birçok konuyu konuştuk.

-Bahaddin Paslı kimdir, meslek hayatınızdan bahseder misiniz?

1941 yılında Seydişehir’de doğdum. 12 yaşında şiir yazmaya başladım. Ortaokul yıllarımdan itibaren aralıksız yazıyorum.15 ci kitabımı çıkardım.1968 yılında gazeteciliğe başladım. Küpe, Alüminyum Kent gazetelerini arkadaşlarımla çıkardım. Demek ki tam 55 yıl olmuş. 1987 yılında emekli oldum. Gazeteciliği bıraktım ama kalemimi bırakmadım yazmaya devam ediyorum. Evli ve 2 çocuk babasıyım.

-PTT ye nasıl girdiniz?

Ortaokul mezunu olduğum için o günlerde PTT ye memur arıyorlarmış pek okuyan da yoktu. 1962 yılında santral memuru olarak işe başladım 8 yıl çalıştım. İstifa ettim. Emekli olmak için 1977 yılında işçi bulma kurumuna girerek 1987 yılında emekli oldum. 1968 yılında gazete ve matbaa işlerine girince

-Şöyle bir geçmişe baktığınız zaman kendinizi nasıl hissediyorsunuz?

Öğrencilik yıllarım çok haylaz geçti. Bu yüzden konservatuvar, lise ve sanat okulunu tamamlayamadım. Çok mutlu bir gazetecilik hayatı yaşadım hem yazarlığımı hem de gazeteciliği aşkla yaptım. Çok başarılı oldum.

-Dünyaya yeniden gelsen ne yapmak istersin?

Ben yine gazetecilik ve yazarlık yapmak isterdim. 15 kitap çıkardım bunların 9 tanesini biner adet bastırmak suretiyle hep ücretsiz dağıttım. Para için yapmadım. Bu mesleğimi ve memleketimi aşkla sevdiğimin göstergesidir. Seydişehir’de yazmak benim için bir avantaj; Şehrin ve insanların yaşamını hissediyorum; toplumsal sorunlara duyarlıyım. Bunların çözümüne seslenmeyen şiirlere, romanlarıma kitap demem. Yaşantımı insanlardan ayırmıyorum

-Eskiye göre şimdi neden değişti peki?

Teknolojik ve ticari gelişmeler... Gazetelerin eski sahipleri ticareti bilmezlerdi, böyle olunca işi yürütemediler.  Şimdikinler ticareti, alışverişi, nereden para kazanılacağını biliyorlar. Bizim zamanımızda gazetecilik zordu. İnsanlar da bizlere iyi bakmıyordu aleyhimiz de yazarlar diye. Çilesini biz çektik. Şimdi çok kolay. Ama samimiyet yok. Cebi doldurma hesabı var.

-Medya sektöründeki değişim sizi üzdü mü?

Tabii çok üzdü. Internet ortaya çıkınca gazetelere ilgi azaldı. Mesleği konuşanlar kalmadı. Bir kopukluk görüyorum.

Bize vakit ayırdığınız için size teşekkür eder uzun ömürler diliyoruz.

Habere ifade bırak !
Haberle İlişkili Video
Video Galeride Aç
Video albümüne giderek videoya yorum yazabilir yada videoyu sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.