whatsapp

Ali Umutlu 3 Mayıs Türkçülük mesajı yayınladı

SİYASET (SG) - Seydişehir Gündem | 04.05.2025 - 01:50, Güncelleme: 04.05.2025 - 01:50
 

Ali Umutlu 3 Mayıs Türkçülük mesajı yayınladı

Zafer Partisi Seydişehir ilçe başkanı Ali Umutlu mesajında; “Yüce Türk Milleti, Gün, tefrika ve tezvirat değil, birlik ve dayanışma günüdür” dedi.
Ali Umutlu, “Türk milliyetçisi aydınlar, 77 yıl önce, büyük bir zulme ve haksızlığa maruz kaldı, mahkemelerde yargılandı, tabutluklarda işkence gördüler. Haksız suçlamalar ve tabutluklar, o ülkücü insanları, Hüseyin Nihal Atsız’ı, Zeki Velidi Togan’ı, Alparslan Türkeş’i, Orhan Şaik Gökyay’ı, Fethi Tevetoğlu’nu, Nejdet Sancar’ı, Cemal Oğuz Öcal’ı, Hüseyin Namık Orkun’u, Reha Oğuz Türkkan’ı, Hikmet Tanyu’yu ve diğer büyüklerimizi inançlarından ve ülkülerinden vazgeçiremedi. Bu mücadeleyi bugün de saygıyla anıyoruz. Türkiye bugün, içerde ve dışarda pek çok problemle mücadele ederken, Türk milliyetçilerinin birlik ruhunu yeniden tesis etmeleri, Türk milletine ve insanlığa önderlik edecek bir hamleyi başlatmaları elzemdir. Dünyada ve çevremizde meydana gelen gelişmeler, Türk milletine, Türk devletine ve Türk milliyetçilerine önemli bir görev yüklemektedir. Bu görevin hakkıyla ifası için fert veya kurum olarak bütün Türk milliyetçilerinin yüksek bir feragat ve fedakârlıkla hareket etmek mecburiyetleri vardır. Gün, tefrika ve küslük değil, birlik ve dayanışma günüdür. Her bir milliyetçi kuruluş veya yapı, kendi yolunda en iyisini yapmakla mükelleftir. Kuruluşumuzdan bugüne insanlığın meselelerine ilmî, fikrî, edebî ve kültürel alanlarda çözümler getirmeye yönelik gayretlerimizi daha da yoğunlaştırarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ayrıca, Türk milletini ve medeniyet coğrafyamızı parçalamaya, Türk devletinin kurucu felsefesini tahrip etmeye yönelen her türlü bölücü ve hain girişimler konusunda milletimizi uyarmaya devam edeceğiz Bu vesileyle 3 Mayıs Türkçüler Günü’nü kutluyor, dönemin mağdurları olan büyüklerimizi özellikle Seydişehir İncesu mahallemiz doğumlu olan Cemal Oğuz Öcal hocamızı rahmet ve minnetle anıyorum. Günümüz mağdurlarına sağlık sıhhat ve özgürlük diliyorum Ne mutlu Türk’üm diyene”
Zafer Partisi Seydişehir ilçe başkanı Ali Umutlu mesajında; “Yüce Türk Milleti, Gün, tefrika ve tezvirat değil, birlik ve dayanışma günüdür” dedi.

Ali Umutlu, “Türk milliyetçisi aydınlar, 77 yıl önce, büyük bir zulme ve haksızlığa maruz kaldı, mahkemelerde yargılandı, tabutluklarda işkence gördüler. Haksız suçlamalar ve tabutluklar, o ülkücü insanları, Hüseyin Nihal Atsız’ı, Zeki Velidi Togan’ı, Alparslan Türkeş’i, Orhan Şaik Gökyay’ı, Fethi Tevetoğlu’nu, Nejdet Sancar’ı, Cemal Oğuz Öcal’ı, Hüseyin Namık Orkun’u, Reha Oğuz Türkkan’ı, Hikmet Tanyu’yu ve diğer büyüklerimizi inançlarından ve ülkülerinden vazgeçiremedi. Bu mücadeleyi bugün de saygıyla anıyoruz.

Türkiye bugün, içerde ve dışarda pek çok problemle mücadele ederken, Türk milliyetçilerinin birlik ruhunu yeniden tesis etmeleri, Türk milletine ve insanlığa önderlik edecek bir hamleyi başlatmaları elzemdir. Dünyada ve çevremizde meydana gelen gelişmeler, Türk milletine, Türk devletine ve Türk milliyetçilerine önemli bir görev yüklemektedir.

Bu görevin hakkıyla ifası için fert veya kurum olarak bütün Türk milliyetçilerinin yüksek bir feragat ve fedakârlıkla hareket etmek mecburiyetleri vardır. Gün, tefrika ve küslük değil, birlik ve dayanışma günüdür. Her bir milliyetçi kuruluş veya yapı, kendi yolunda en iyisini yapmakla mükelleftir.

Kuruluşumuzdan bugüne insanlığın meselelerine ilmî, fikrî, edebî ve kültürel alanlarda çözümler getirmeye yönelik gayretlerimizi daha da yoğunlaştırarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ayrıca, Türk milletini ve medeniyet coğrafyamızı parçalamaya, Türk devletinin kurucu felsefesini tahrip etmeye yönelen her türlü bölücü ve hain girişimler konusunda milletimizi uyarmaya devam edeceğiz

Bu vesileyle 3 Mayıs Türkçüler Günü’nü kutluyor, dönemin mağdurları olan büyüklerimizi özellikle Seydişehir İncesu mahallemiz doğumlu olan Cemal Oğuz Öcal hocamızı rahmet ve minnetle anıyorum. Günümüz mağdurlarına sağlık sıhhat ve özgürlük diliyorum Ne mutlu Türk’üm diyene”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.