whatsapp
 

Derebucak’ta yüzyıllardır süren Yörük kültürü kıl keçisi kırkımı yapıldı

Yaylada keçilerin imece usulü ile kırkıldığı şölende, keçi kesilip etleri pişiriliyor kırkımın ardından topluca yemek yeniyor. Haber detayını okumak için linki tıklayın. https://www.seydisehirgundem.com/haber-derebucakta-yuzyillardir-suren-yoruk-kulturu-kil-kecisi-kirkimi-yapildi-15688.html
Ekleme Tarihi: 15.08.2025 - 03:25

Derebucak’ta yüzyıllardır süren Yörük kültürü kıl keçisi kırkımı yapıldı

Konya’nın Derebucak ilçesinde Yörük kültürünün bir geleneği olan ve tarihi, yüz yıllar öncesine dayanan Torosların kıl keçisi kırkım şöleni düzenlendi.

Yaylada keçilerin imece usulü ile kırkıldığı şölende, keçi kesilip etleri pişiriliyor kırkımın ardından topluca yemek yeniyor.

Haber detayını okumak için linki tıklayın.

https://www.seydisehirgundem.com/haber-derebucakta-yuzyillardir-suren-yoruk-kulturu-kil-kecisi-kirkimi-yapildi-15688.html

Albüme ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.