whatsapp

Yaşlılarımız sokağa çıkmayı kendileri karar versin

ANALİZ 11.06.2020 - 18:16, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Yaşlılarımız sokağa çıkmayı kendileri karar versin

Seydişehir Gündem yorumu...
65 yaş üstüne her gün sokağa çıkma izni verildi. Ama sadece 10 saat için. 65 yaş üstü vatandaşlarımız, sabah 10 ile akşam 20 arasında sokağa çıkabilecekler. Yaşlılarımız, sabah ekmek almak veya bankadan para çekmek yahut pazara filan gitmek için saat 10’u bekleyecekler. Akşam 20’den sonra ise herhangi bir gece etkinliğine katılmaları söz konusu olmayacak. Sahildeki bir çay bahçesinde 20’den sonra bir bardak çay içemeyecekler. Sabah saat 10, güneşin en etkili olmaya başladığı zaman bölümünün başıdır. Saat 20 ise, henüz havanın kararmadığı, ısının henüz düşmeye başlamadığı bir saattir. Çoğu tansiyon, şeker, kalp vb. hastası olan yaşlıları yaz mevsiminin en bunaltıcı saatlerinde sokağa çıkartmak ne derece doğrudur bilmiyoruz. Özellikle saat 20’den sonra yaşam hareketlenirken, yaşlıları o saatlerde eve kapamak anlaşılır bir durum değildir. Kaldı ki 10-20 arası trafiğin de en yoğun olduğu saatlerdir! Cadde ve sokakların en yoğun olduğu saatler ayrıca… Ayrıca Korona’nın bulaşma olasılığının en yüksek olduğu saatler… Yaşlılarımız artık ne zaman sokağa çıkacaklarına bırakın kendileri karar versinler…
Seydişehir Gündem yorumu...

65 yaş üstüne her gün sokağa çıkma izni verildi.

Ama sadece 10 saat için. 65 yaş üstü vatandaşlarımız, sabah 10 ile akşam 20 arasında sokağa çıkabilecekler.

Yaşlılarımız, sabah ekmek almak veya bankadan para çekmek yahut pazara filan gitmek için saat 10’u bekleyecekler. Akşam 20’den sonra ise herhangi bir gece etkinliğine katılmaları söz konusu olmayacak. Sahildeki bir çay bahçesinde 20’den sonra bir bardak çay içemeyecekler.

Sabah saat 10, güneşin en etkili olmaya başladığı zaman bölümünün başıdır.

Saat 20 ise, henüz havanın kararmadığı, ısının henüz düşmeye başlamadığı bir saattir.

Çoğu tansiyon, şeker, kalp vb. hastası olan yaşlıları yaz mevsiminin en bunaltıcı saatlerinde sokağa çıkartmak ne derece doğrudur bilmiyoruz. Özellikle saat 20’den sonra yaşam hareketlenirken, yaşlıları o saatlerde eve kapamak anlaşılır bir durum değildir.

Kaldı ki 10-20 arası trafiğin de en yoğun olduğu saatlerdir! Cadde ve sokakların en yoğun olduğu saatler ayrıca…

Ayrıca Korona’nın bulaşma olasılığının en yüksek olduğu saatler…

Yaşlılarımız artık ne zaman sokağa çıkacaklarına bırakın kendileri karar versinler…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.