whatsapp

Ufukta erken seçim var mı?

ANALİZ 09.06.2020 - 03:11, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Ufukta erken seçim var mı?

Seydişehir Gündemin yorumu!
İsminin başına Adaleti koyan AK Parti ve MHP'lilerin çoğunlukta olduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından biri CHP'li, ikisi HDP'li milletvekilliklerinin  düşürüldüğü ülkede ısınan havalarla birlikte siyasette de havalar iyiden iyiye ısınıyor. Başkan Erdoğan'ın Soylu'luyu ve mevcut bakanlar kurulunu değiştirerek yeni bir seçim hazırlığına start vereceği ve ondan önce Davutoğlu, Babacan’ın kurduğu partilerin seçime girmesini zorlayacak yönündeki tartışmaların olduğu şu günlerde erken bir seçim tartışması ülkeyi meşgul etmeye devam ediyor. Bu tartışmaların amacının gerçek gündemi saklama mı yoksa bu yöndeki niyetin yansıması mı bilmem ama bir taraftan seçim habercisi olan hükümet ortağı Bahçeli'ye diğer taraftan Bakanlara öte taraftan Anketçilerin söyledikleri üzerinde yorum yaparak bu yönde yapılan tahmin ve tartışmalara katılanların sayısı da gün geçtikçe artıyor. Aslında olaya bir de ters yönde bakmak ve erken seçimi hükümet mi, muhalefet mi yoksa içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılardan kurtarmanın gerginliğini yaşayan toplum genelinde yaşanan mırıldanmaların estirdiği rüzgârın yarattığı atmosferden mi diye baktığımız da toplumunda bu yöndeki tartışmalara hayır demediğini, tam aksine anket şirketlerinin sorduğu sorulara verdiği cevaplardan daha iyi anlıyoruz. Çünkü 20 yıldan fazladır aynı yüzleri görmekle, o yüzlerin de metal yorgunluğunun psikolojisi ile yeni bir seçimi ister gibi görünmekte ve 'Erken Seçim Olacak' tartışmalarına 'şimdilik evet' demezlerse de 'yok yapılmasın da demiyorlar. Kısacası başkanlık sistemi ile iyiden iyiye devre dışı kaldığı söylenen meclis ve milletvekillerinin bu tartışmaların yani erken seçim tartışmalarının korona’ dan dolayı yarısı boş geçen 2020 yılında olmazsa da 2021 yılının sonunda ya da 2022 yılının başlarına yerel yönetimlerin içinde olduğu topyekûn bir genel seçim yapılacak gibi.
Seydişehir Gündemin yorumu!

İsminin başına Adaleti koyan AK Parti ve MHP'lilerin çoğunlukta olduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından biri CHP'li, ikisi HDP'li milletvekilliklerinin  düşürüldüğü ülkede ısınan havalarla birlikte siyasette de havalar iyiden iyiye ısınıyor.

Başkan Erdoğan'ın Soylu'luyu ve mevcut bakanlar kurulunu değiştirerek yeni bir seçim hazırlığına start vereceği ve ondan önce Davutoğlu, Babacan’ın kurduğu partilerin seçime girmesini zorlayacak yönündeki tartışmaların olduğu şu günlerde erken bir seçim tartışması ülkeyi meşgul etmeye devam ediyor.

Bu tartışmaların amacının gerçek gündemi saklama mı yoksa bu yöndeki niyetin yansıması mı bilmem ama bir taraftan seçim habercisi olan hükümet ortağı Bahçeli'ye diğer taraftan Bakanlara öte taraftan Anketçilerin söyledikleri üzerinde yorum yaparak bu yönde yapılan tahmin ve tartışmalara katılanların sayısı da gün geçtikçe artıyor.

Aslında olaya bir de ters yönde bakmak ve erken seçimi hükümet mi, muhalefet mi yoksa içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılardan kurtarmanın gerginliğini yaşayan toplum genelinde yaşanan mırıldanmaların estirdiği rüzgârın yarattığı atmosferden mi diye baktığımız da toplumunda bu yöndeki tartışmalara hayır demediğini, tam aksine anket şirketlerinin sorduğu sorulara verdiği cevaplardan daha iyi anlıyoruz.

Çünkü 20 yıldan fazladır aynı yüzleri görmekle, o yüzlerin de metal yorgunluğunun psikolojisi ile yeni bir seçimi ister gibi görünmekte ve 'Erken Seçim Olacak' tartışmalarına 'şimdilik evet' demezlerse de 'yok yapılmasın da demiyorlar.

Kısacası başkanlık sistemi ile iyiden iyiye devre dışı kaldığı söylenen meclis ve milletvekillerinin bu tartışmaların yani erken seçim tartışmalarının korona’ dan dolayı yarısı boş geçen 2020 yılında olmazsa da 2021 yılının sonunda ya da 2022 yılının başlarına yerel yönetimlerin içinde olduğu topyekûn bir genel seçim yapılacak gibi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.