whatsapp

Tınaztepe mağarası görenleri etkiliyor

TURİZM 10.02.2020 - 00:58, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Tınaztepe mağarası görenleri etkiliyor

Dünyanın en uzun 3 mağarasından biri olan Tınaztepe mağarası Seydişehir’e 22 km mesafedeki tınaz dağında yer alan, sarkıtları ve dikitleri ve beyaz travertenleri ile görenleri etkiliyor. Tınaz dağının kalsiyum karbonat bileşiminde traverten kayaçları içinde oluşan yeraltı sularını boşaltan aktif bir mağara durumunda iken, Hasan Çelmeli tarafından turizme kazandırılan Tınaztepe Mağarası sarkıtları ve dikitleriyle süslü olup, eşine az rastlanan güzellik sunuyor. 2004 yılında turizme açılan mağaranın astım hastalarına da iyi geldiği biliniyor. Sarkıtlar ve dikitlerle süslü yapısıyla dikkat çekiyor. Ziyaretçilere görsel bir şölen sunan mağara içerisinde bir de göl bulunuyor bulunuyor. Mağaranın uzunluğu 22 km, ışıklandırmasıyla gezilebilir alanı ise 1580 metredir. Mağaraya özellikle yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiğini ve gelen turistler arasında uzak doğu ülkelerinden gelen turistlerin yoğunlukta olduğu belirtildi.

Dünyanın en uzun 3 mağarasından biri olan Tınaztepe mağarası Seydişehir’e 22 km mesafedeki tınaz dağında yer alan, sarkıtları ve dikitleri ve beyaz travertenleri ile görenleri etkiliyor.

Tınaz dağının kalsiyum karbonat bileşiminde traverten kayaçları içinde oluşan yeraltı sularını boşaltan aktif bir mağara durumunda iken, Hasan Çelmeli tarafından turizme kazandırılan Tınaztepe Mağarası sarkıtları ve dikitleriyle süslü olup, eşine az rastlanan güzellik sunuyor.

2004 yılında turizme açılan mağaranın astım hastalarına da iyi geldiği biliniyor.

Sarkıtlar ve dikitlerle süslü yapısıyla dikkat çekiyor. Ziyaretçilere görsel bir şölen sunan mağara içerisinde bir de göl bulunuyor bulunuyor.

Mağaranın uzunluğu 22 km, ışıklandırmasıyla gezilebilir alanı ise 1580 metredir.

Mağaraya özellikle yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiğini ve gelen turistler arasında uzak doğu ülkelerinden gelen turistlerin yoğunlukta olduğu belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.