whatsapp

Ormandaki ağaçların insana şefkatli eğilişi

SİVİL TOPLUM 05.08.2021 - 13:54, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Ormandaki ağaçların insana şefkatli eğilişi

Sanki yok oluşlarının direnişlerini izlemekteyiz. Sanki bu direniş insanoğluna bir sesleniş bir mesaj veriyor. Doğa büyük dersler veriyor bize. Bu bir oyun değil! Bu bir film karesi değil hayatın gerçeği.
Ormanda ağaçların yanışını izliyorum. Bende bir haberci olarak geçmiş yıllarda orman yangınlarına gitmiştim o günlerden de biliyorum. Fotoğraflarda görüntülerdeki ağaçların yanarak yok olması insanlığın içinde bulunduğu acımasız durumu, küçük büyük demeden nasılda açık bir şekilde ortaya koyuyor. Görüntülerde yoruma gerek var mı? Bu bir film karesi ya da bir oyun sahnesi değil. Kendi yok oluşumuzun gerçeği. 27 İlde yangınlar devam ediyor. Dönüp geriye baktığımızda, içimizde buruk bir acı hüzün kalıyor. Bizler, farklar, ayrıntılar içinde geziniyoruz.   Enver Haykır'ın köşe yazısı. Aşağıdaki linke tıklayın! Keyifli okumalar! http://www.seydisehirgundem.com/yazar-ormandaki-agaclarin-insana-sefkatli-egilisi-936.html
Sanki yok oluşlarının direnişlerini izlemekteyiz. Sanki bu direniş insanoğluna bir sesleniş bir mesaj veriyor. Doğa büyük dersler veriyor bize. Bu bir oyun değil! Bu bir film karesi değil hayatın gerçeği.

Ormanda ağaçların yanışını izliyorum. Bende bir haberci olarak geçmiş yıllarda orman yangınlarına gitmiştim o günlerden de biliyorum. Fotoğraflarda görüntülerdeki ağaçların yanarak yok olması insanlığın içinde bulunduğu acımasız durumu, küçük büyük demeden nasılda açık bir şekilde ortaya koyuyor. Görüntülerde yoruma gerek var mı?

Bu bir film karesi ya da bir oyun sahnesi değil. Kendi yok oluşumuzun gerçeği.

27 İlde yangınlar devam ediyor. Dönüp geriye baktığımızda, içimizde buruk bir acı hüzün kalıyor. Bizler, farklar, ayrıntılar içinde geziniyoruz.

 

Enver Haykır'ın köşe yazısı. Aşağıdaki linke tıklayın!

Keyifli okumalar!

http://www.seydisehirgundem.com/yazar-ormandaki-agaclarin-insana-sefkatli-egilisi-936.html

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.