Seydişehir'de minik öğrencilere uygulamalı itfaiye eğitimi
Seydişehir'de minik öğrencilere uygulamalı itfaiye eğitimi
Seydişehir Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, Selçuklu İlkokulu öğrencileriyle birlikte Seydişehir İtfaiye Amirliğini ziyaret ederek miniklerin heyecanına ortak oldu.
Ziyaret kapsamında öğrencilere itfaiyecilik mesleği, acil durum müdahaleleri ve afet bilinci uygulamalı olarak anlatıldı.
Yangın Söndürme ve Kedi Kurtarma Operasyonu İlgi Odağı Oldu
Konya Büyükşehir Belediyesi Seydişehir İtfaiye Amiri Fatih Kara ve ekibi tarafından ağırlanan öğrencilere, itfaiye teşkilatının sadece yangınlara müdahale etmediği, aynı zamanda mahsur kalan canlıları kurtarma gibi hayati görevler de üstlendiği aktarıldı.
Ekiplerin kullandığı araç, gereç ve ekipmanları yakından inceleyen çocuklar, itfaiyecilerin zorlu çalışma koşullarını yerinde gözlemledi. Ziyaretin en heyecanlı anları ise gerçekleştirilen yangın söndürme ve kedi kurtarma tatbikatları oldu. Özellikle hayvan kurtarma operasyonunu büyük bir ilgiyle takip eden minikler, itfaiyecilerin arama-kurtarma faaliyetlerindeki rolünü yaşayarak öğrendi.
"Çocuklarımızın Erken Yaşta Afet Bilinci Kazanması Çok Önemli"
Geleceğimizin teminatı olan çocukların güvenli bir gelecek için bilinçlenmesi gerektiğini vurgulayan Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, itfaiye personeline teşekkür ederek şunları söyledi:
"Çocuklarımız yangın söndürme ve kedi kurtarma operasyonlarıyla hem eğitici hem de heyecan dolu anlar yaşadı. Mesleğin gerektirdiği dikkat, sorumluluk ve ekip çalışmasının önemini yerinde gözlemlediler. Çocuklarımızın erken yaşlarda afet bilinci kazanmasını ve olası tehlikelere karşı farkındalık geliştirmesini çok önemsiyoruz."
Ziyaretin sonunda Başkan Ustaoğlu, Selçuklu İlkokulu öğrencilerine günün anısına "İtfaiye Gönüllülük Madalyası" takdim etti. Program, çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.


Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.


