Kuraklığın ardından yağmur bereketi: Seydişehir’de sular yükseldi
Kuraklığın ardından yağmur bereketi: Seydişehir’de sular yükseldi
Ülke genelinde etkili olan kuraklık, Konya’nın Seydişehir ilçesinde de uzun süredir hissediliyordu. Ancak 2026 yılı Ocak ve Şubat aylarında etkili olan yağışlar, kuruyan toprağa adeta can suyu oldu. Yağışlarla birlikte kanal ve göletlerdeki su seviyeleri gözle görülür biçimde arttı.
(Görüntülü)
Seydişehir’in önemli mesire alanlarından biri olan Kuğulu Park, bol yağışların ardından yeniden canlanıp görsel şölene döndü. Park içerisinde bulunan Gürlevik su kaynağının debisi yükselirken, adeta patlayarak gür bir şekilde akarak kanal ve göletleri besledi.
Yağmura aldırış etmeden bölgeye gelen piknikçiler ve doğaseverler, canlanan Gürlevik şelalesi ile birlikte ortaya çıkan doğal güzellikleri yakından görme fırsatı buldu. Parkta oluşan manzara, ziyaretçilere keyifli anlar yaşattı.
Sularda gözle görülür bir canlanma var:
Kuğulu mesire alanını ziyaret eden Uğur Taş, yaşanan değişimi şu sözlerle anlattı:
“Geçtiğimiz günlerde, tüm ülkemizde olduğu gibi bu bölgemiz de kuraklıktan nasibini almıştı. Ocak ve Şubat ayının ilk haftasında etkili olan yağışlar, ilçemizdeki çiftçiler için umut ışığı oldu. Şu anda bütün kanallarda bir canlanma, bir coşma var. Yağışların olumlu etkisini yaz aylarında daha net göreceğimizi umut ediyoruz.”
Yağışların devam etmesi halinde hem tarımsal üretim hem de doğal alanlar açısından bölgeye önemli katkılar sağlaması bekleniyor.




Video albümüne giderek videoya yorum yazabilir yada videoyu sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.


