Seydişehir Belediyesi parke ve beton üretecek
Seydişehir Belediyesi parke ve beton üretecek
Seydişehir Belediyesi, “üreten belediyecilik” anlayışı kapsamında yaklaşık 35 milyon liralık yatırımla Parke Üretim Tesisini hizmete aldı.
Seydişehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren SEBELTAŞ A.Ş. çatısı altında kurulan Parke Üretim Tesisi ile belediyenin ihtiyaç duyduğu kilitli parke taşı, bordür, karo, briket ve yağmur oluğu gibi beton ürünleri artık belediye imkânlarıyla üretilecek.
Son teknoloji otomasyon ve robotik sistemlerle donatılan tesiste, tam otomatik üretim gerçekleştirilecek. Tesiste bir vardiyada, 8 saat içerisinde yaklaşık 750 metrekare üretim yapılabilecek.
Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, tesisin Seydişehir için önemli bir yatırım olduğunu belirterek, belediyenin yol ve çevre düzenleme çalışmalarında ihtiyaç duyduğu ürünleri kendi bünyesinde üreteceğini söyledi.
Ustaoğlu, “35 milyon liralık yatırımla hayata geçirdiğimiz tesiste sadece kilitli parke üretmeyeceğiz. Parke, bordür, briket ve yağmur oluğu gibi farklı beton elemanları da üretebileceğiz. Tam otomatik sistemle çalışan tesisimiz, SEBELTAŞ’a yeni bir iş kolu kazandırırken belediyemize de önemli ölçüde tasarruf sağlayacak” dedi.
Yeni tesisle birlikte belediyenin dışarıdan parke ve beton elemanı temin etme ihtiyacının azalacağını ifade eden Ustaoğlu, kamu kaynaklarının daha verimli kullanılacağını belirtti.
Tesisin yalnızca belediyenin ihtiyaçlarını karşılamakla kalmayacağını dile getiren Ustaoğlu, vatandaşlardan gelecek talepler doğrultusunda kilitli parke satışının da yapılmasının planlandığını kaydetti.
Başkan Ustaoğlu, “Üreten belediyecilik anlayışımızdan vazgeçmeden çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu yatırımla hem kamu kaynaklarını koruyacak hem de Seydişehir’e yeni bir katma değer kazandıracağız” ifadelerini kullandı.



Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.


