whatsapp

Cadde üstü otopark ücret uygulamasını mahkeme iptal etti

SİVİL TOPLUM 12.08.2021 - 00:46, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Cadde üstü otopark ücret uygulamasını mahkeme iptal etti

Seydişehir Belediyesinin kararı ve talebiyle, Konya Büyükşehir Belediyesi uygulamasıyla bazı cadde ve sokaklar ücretli hale getirilmişti. Açılan davada Konya 1. İdare Mahkemesi kararı iptal etti. Ancak Konya Barosu Avukatlarından Seydişehir’de görev yapan Av. Hikmet Balcı, Hüseyin Erdayandı tarafından park ücreti ve belediye kararının iptali için dava açılarak hukuki süreç başlatılmıştı. Konya 1. İdare Mahkemesi, Büyükşehir belediyesini itirazını ret ederek paralı oto park ücretini hukuka uygun bulmayıp iptal etti. Karara göre bahse konu olan Hürriyet, Seyyid Harun Veli ve Ord. Prof. Dr. Sadi Irmak caddelerinin belirli kısımlarında ücretli otopark uygulanamayacak. Av. Hikmet Balcı, ‘’Seydişehir Belediyesinin bazı caddelerde ücretli otopark uygulamasının iptali için mahkemeye taşımıştık. Konya 1. idari mahkemesinde görülen davada Konya büyükşehir avukatlarının itirazı ret edilerek açtığımız dava hukuka uygun görülerek ücretli park uygulaması iptal edildi. Şu anda ücretli uygulamada devam etmiyor. Kamuoyuna saygıyla duyrulur’’ dedi.

Seydişehir Belediyesinin kararı ve talebiyle, Konya Büyükşehir Belediyesi uygulamasıyla bazı cadde ve sokaklar ücretli hale getirilmişti. Açılan davada Konya 1. İdare Mahkemesi kararı iptal etti.

Ancak Konya Barosu Avukatlarından Seydişehir’de görev yapan Av. Hikmet Balcı, Hüseyin Erdayandı tarafından park ücreti ve belediye kararının iptali için dava açılarak hukuki süreç başlatılmıştı.

Konya 1. İdare Mahkemesi, Büyükşehir belediyesini itirazını ret ederek paralı oto park ücretini hukuka uygun bulmayıp iptal etti. Karara göre bahse konu olan Hürriyet, Seyyid Harun Veli ve Ord. Prof. Dr. Sadi Irmak caddelerinin belirli kısımlarında ücretli otopark uygulanamayacak.

Av. Hikmet Balcı, ‘’Seydişehir Belediyesinin bazı caddelerde ücretli otopark uygulamasının iptali için mahkemeye taşımıştık. Konya 1. idari mahkemesinde görülen davada Konya büyükşehir avukatlarının itirazı ret edilerek açtığımız dava hukuka uygun görülerek ücretli park uygulaması iptal edildi. Şu anda ücretli uygulamada devam etmiyor. Kamuoyuna saygıyla duyrulur’’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.