Kızılay gönüllüleri, gençlik buluşmasında bir araya geldi
Kızılay gönüllüleri, gençlik buluşmasında bir araya geldi
Seydişehir Kızılay gönüllüleri ‘İyilik kime yakışmaz ki’ gençlik etkinliği Kapsamında düğün salonunda bir araya geldi.
Seydişehir genç Kızılay ve sosyal hizmetler müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen etkinlikte eğitimlerini tamamlayan gönüllülere yetki sertifika belgesi verildi.
Türk Kızılay, gençlik ve gönüllük faaliyetlerinin artırılması amacıyla eğitim programları düzenlediklerini kaydeden şube başkanı Tevfik Balcı, daha fazla gönüllü desteği almayı hedeflediklerini söyledi.
Gençlerin, Kızılay’ı dünyaya tanıtmada önemli rol üstleneceklerine dikkat çeken şube Başkanı Tevfik Balcı, “Eğitimlerle gençlere ilk yardım ve afet anlarında nasıl davranılması gerektiğini öğretiyoruz. Ayrıca Türk Kızılayı hakkında bilgi veriyoruz. Bu şekilde profesyonel gönüllüler oluşturuyoruz. Kızılay'ın ulusal ve uluslararası etkinliklerine katılabilecek afet gönüllülerini oluşturuyoruz. Dünyada yaklaşık 20 milyon üyesi olan genç gönüllü evrensel bir hareketin parçası olan gençlerimizin sayılarını artırmayı planladık’’ dedi.


Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.


