whatsapp

İYİ Partiden 19 Mayıs mesajı

SİYASET 18.05.2021 - 22:54, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

İYİ Partiden 19 Mayıs mesajı

19 Mayıs 1919 tarihi bilindiği üzere Türk yurdunun yurtsever insanlarının; çağdaş, demokrat ve hukukun üstünlüğüne dayalı Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolda attıkları ilk adımın 102’nci yıl dönümüdür.    Biz, 102 yıl önce, ‘ya istiklal ya ölüm’ diyerek canlarını ortaya koyup cepheden cepheye koşan bir neslin evlatlarıyız. Emperyalist devletlerin ve işbirlikçilerinin Türk yurdunu ve Türk milletini sömürgeleştirme amacına karşı verdiği mücadelede başarıya ulaşmış, mazlum milletlere örnek olmuş bağımsızlık mücadelesinin sahibiyiz ve bugün atılan bu ilk adımı kutluyoruz. 19 Mayıs 1919, haklı mücadelemizin ve meşru müdafaanın başladığı tarihtir. 19 Mayıs, Türk milletinin kaderini tayin ettiği tarihtir. Bilinmelidir ki 29 Ekim ve 23 Nisan’a giden yolun yolu başlangıcı 19 Mayıstır.                  19 Mayıs, milli egemenliğe dayalı Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı gündür. Bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin başlangıcıdır. Bandırma Vapuru ile çıkılan özgürlük ve bağımsızlık yolunda ülkemizin temelleri atılmıştır. Mustafa Kemal Atatürk; açtığı bu yol, gösterdiği hedefler, bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ni ve koruma yaşatma ve geliştirme mücadelesine hepimize güç ve ilham kaynağı olmaya devam etmektedir.           Dünya’da, Mustafa Kemal Atatürk’ten başka hiçbir lider, mazlum milletlere örnek olan büyük mücadelesini ve kurduğu Cumhuriyeti, gençliğe emanet etmemiştir.            Mustafa Kemal Atatürk, aynı zamanda gençliğe büyük bir sorumlulukta yüklemiştir. Bu sorumluluk, armağan ettiği Cumhuriyet’i ve cumhuriyet değerlerini koruma görevidir. Bu görev Atatürk’ün gençliğe duyduğu sonsuz güvenin göstergesidir. Bu durumda gençler olarak, tarihimizden alınan ilhamla, bilimle, akılla, sanatla cumhuriyet değerlerine sahip çıkan, Sorgulayan, eleştiren, fikri hür, vicdanı hür bireyler olarak yetişmek gerekmektedir. Emperyalist güçlerin yeni bir paylaşım amacı güttüğü gümümüz de yüce Türk milletinin elindeki en önemli rehber 19 Mayıs 1919 da yakılan bağımsızlık ateşi ruhudur. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı vesilesi ile başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşları olmak üzere bu uğurda canlarını yitiren şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi saygıyla, şükranla anıyorum. Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet yaşayacaktır.” İYİ Parti Seydişehir İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu adına Bşk. Yrd. Soner YILMAZ

19 Mayıs 1919 tarihi bilindiği üzere Türk yurdunun yurtsever insanlarının; çağdaş, demokrat ve hukukun üstünlüğüne dayalı Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolda attıkları ilk adımın 102’nci yıl dönümüdür.   

Biz, 102 yıl önce, ‘ya istiklal ya ölüm’ diyerek canlarını ortaya koyup cepheden cepheye koşan bir neslin evlatlarıyız. Emperyalist devletlerin ve işbirlikçilerinin Türk yurdunu ve Türk milletini sömürgeleştirme amacına karşı verdiği mücadelede başarıya ulaşmış, mazlum milletlere örnek olmuş bağımsızlık mücadelesinin sahibiyiz ve bugün atılan bu ilk adımı kutluyoruz. 19 Mayıs 1919, haklı mücadelemizin ve meşru müdafaanın başladığı tarihtir. 19 Mayıs, Türk milletinin kaderini tayin ettiği tarihtir.
Bilinmelidir ki 29 Ekim ve 23 Nisan’a giden yolun yolu başlangıcı 19 Mayıstır.                  19 Mayıs, milli egemenliğe dayalı Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı gündür. Bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin başlangıcıdır. Bandırma Vapuru ile çıkılan özgürlük ve bağımsızlık yolunda ülkemizin temelleri atılmıştır. Mustafa Kemal Atatürk; açtığı bu yol, gösterdiği hedefler, bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ni ve koruma yaşatma ve geliştirme mücadelesine hepimize güç ve ilham kaynağı olmaya devam etmektedir.

          Dünya’da, Mustafa Kemal Atatürk’ten başka hiçbir lider, mazlum milletlere örnek olan büyük mücadelesini ve kurduğu Cumhuriyeti, gençliğe emanet etmemiştir.
           Mustafa Kemal Atatürk, aynı zamanda gençliğe büyük bir sorumlulukta yüklemiştir. Bu sorumluluk, armağan ettiği Cumhuriyet’i ve cumhuriyet değerlerini koruma görevidir. Bu görev Atatürk’ün gençliğe duyduğu sonsuz güvenin göstergesidir. Bu durumda gençler olarak, tarihimizden alınan ilhamla, bilimle, akılla, sanatla cumhuriyet değerlerine sahip çıkan, Sorgulayan, eleştiren, fikri hür, vicdanı hür bireyler olarak yetişmek gerekmektedir.

Emperyalist güçlerin yeni bir paylaşım amacı güttüğü gümümüz de yüce Türk milletinin elindeki en önemli rehber 19 Mayıs 1919 da yakılan bağımsızlık ateşi ruhudur.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı vesilesi ile başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşları olmak üzere bu uğurda canlarını yitiren şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi saygıyla, şükranla anıyorum. Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet yaşayacaktır.”

İYİ Parti Seydişehir İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu adına Bşk. Yrd. Soner YILMAZ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.