Vefat ve başsağlığı
Vefat ve başsağlığı
Emeğin sesinin Şükran ablası: Şükran Soner
Gazetecilikte herkesin kartvizitinde bir unvan vardır. Muhabir, yazar, yönetici, başkan… Ama bazı insanların unvanı zamanla başka bir şeye dönüşür. Şükran Soner, gazeteciliğin Şükran Ablasıydı.
“Abla” sözcüğü onun adının önüne boşuna yerleşmedi. Çünkü o sadece yazmadı; genç gazetecilere yol gösterdi, emeğin sesini dinledi, haksızlığa uğrayanın derdini kendi derdi bildi. Fabrika kapılarında da, grev çadırlarında da, gazetenin koridorlarında da aynı Şükran Abla’ydı. Kalemini yukarıdakilere göstermek için değil, aşağıdakilerin sesini duyurmak için kullandı.
Altmış yıl geçti. Türkiye değişti, gazeteler değişti, gazetecilik bile değişti. Şükran Abla değişmedi. Hep emeğin yanında, hep hakkını arayanın yakınında kaldı. Şimdi o kalem sustu.
Ama gazetecilik biraz da böyle bir şeydir zaten. Gazeteci gider, bıraktığı vicdan nöbete devam eder.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.


