whatsapp

22 km uzunluğundaki Akçay deresi kurudu

SİVİL TOPLUM 09.08.2021 - 01:29, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

22 km uzunluğundaki Akçay deresi kurudu

Görüntülü haber..
Konya’nın Seydişehir ilçesinde yer alan kentin ortasından geçen 22 km uzunluğundaki Akçay deresi, iklim krizine bağlı yağışların azalması ve sıcaklıkların mevsim normalleri üzerinde seyretmesi nedeniyle kurudu. İnsan kaynaklı iklim krizi nedeniyle yağışların azalması ve sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sonucunda kuruduğunu belirten çevredeki bağ ve bahçe sahipleri sulama yapamadıklarını söylediler. Değirmenci Mahallesinde ikamet eden 90 yaşındaki Ahmet Sağım, “Şu an geçen yıllara oranla küresel ısınma ve yağmurların olmaması nedeniyle doğal bir kuraklık var. Bundan dolayı dere etkilendi ve kurudu. Eskiden bu dere hiç kurumazdı. Gür bir şekilde akardı. Şimdi bahçe kuyularımızda da sular bitti. Diğer bir nedeni de yağışların olmaması” dedi. Yaşanan kuraklığı yetkililere bildirdiklerini söyleyen Suğla kooperatif yöneticileri, “Bölgemizde istenilen düzeyde yağış olmadı. Suğla gölünü besleyen kanal ve derelerin kuruması beraberinde kuraklığı ve baraj gölündeki suyun çekilmesine neden oldu. Şu anda pancar, patates ve kabak hasat döneminde de çiftçiler risk altında.” dedi.
Görüntülü haber..

Konya’nın Seydişehir ilçesinde yer alan kentin ortasından geçen 22 km uzunluğundaki Akçay deresi, iklim krizine bağlı yağışların azalması ve sıcaklıkların mevsim normalleri üzerinde seyretmesi nedeniyle kurudu.

İnsan kaynaklı iklim krizi nedeniyle yağışların azalması ve sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sonucunda kuruduğunu belirten çevredeki bağ ve bahçe sahipleri sulama yapamadıklarını söylediler.

Değirmenci Mahallesinde ikamet eden 90 yaşındaki Ahmet Sağım, “Şu an geçen yıllara oranla küresel ısınma ve yağmurların olmaması nedeniyle doğal bir kuraklık var. Bundan dolayı dere etkilendi ve kurudu. Eskiden bu dere hiç kurumazdı. Gür bir şekilde akardı. Şimdi bahçe kuyularımızda da sular bitti. Diğer bir nedeni de yağışların olmaması” dedi.

Yaşanan kuraklığı yetkililere bildirdiklerini söyleyen Suğla kooperatif yöneticileri, “Bölgemizde istenilen düzeyde yağış olmadı. Suğla gölünü besleyen kanal ve derelerin kuruması beraberinde kuraklığı ve baraj gölündeki suyun çekilmesine neden oldu. Şu anda pancar, patates ve kabak hasat döneminde de çiftçiler risk altında.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.