whatsapp

İdamlar da, ihtilallerde olmasın!

YAŞAM 07.05.2019 - 02:37, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

İdamlar da, ihtilallerde olmasın!

Bundan 46 yıl önce Türkiye tarihinin en karanlık günlerinden biri yaşandı. 3 yiğit, 3 aslan, 3 genç; Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan, Yusuf Aslan darağacında idam edildi. Onların ne katları, ne yatları ne de  İsviçre bankalarında hesapları vardı. Onlar vatanı bölmediler, satmadılar. Kamu mallarını yandaşlara, yabancılara peşkeş çekmediler. Rüşvet almadılar, rüşvet vermediler. Evlerinden çelik para kasaları, para sayma makineleri de çıkmadı… Onların tek serveti yüreklerindeki vatan aşkıydı. Vatan sevdasıydı. Vatanın bağımsızlığından başka bir şey istemediler. Tam bağımsız ve gerçekten demokratik bir Türkiye için savaştılar… Hayatlarını koydular bu yola… Yaşamlarını adadılar. Ama ne gülünçtür ve acıdır ki, Türkiye’yi emperyalizme peşkeş çekerek vatanı satanlar, Deniz’in deyişi ile “35 milyon metre kare vatan toprağı işgal altında iken seyirci kalanlar” onları vatanı bölmekle suçladılar. Ama ne gülünçtür ve acıdır ki “Yavuz hırsız ev sahibini bastırır” misali, günümüzde olduğu gibi, anayasayı her gün ihlal edip, “Tebdil, tağyir ve ilga” suçu işleyenler, onları, anayasayı çiğnemekle, “Tebdil, tağyir ve ilga” suçlaması ile darağacına gönderdiler. Hayatlarında bir tek karıncayı incitmeyen, bir tek cana kıymayan… Üç fidan. Üç can. Üç yiğit insan. Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan… Işık oldu, güneş oldu sonsuzluğa aktı. Oradan gönüllerimize… Yüreklerde sonsuzluğa dek yaşayacaklar… Ama onları asanlar, bu kararı verenler, oylayanlar, onaylayanlar, o gün öldüler. Ne dedi Deniz Gezmiş: “Ben halkımızın bağımsızlığı ve şerefi için bir defa şerefimle ölüyorum; siz, bizi asanlar, şerefsizliğinizle her gün öleceksiniz…” Onları asanlar, astıranlar nerede şimdi? Tarihin hangi çöplüğünde yatıyorlar? Adlarını bilen var mı? Anımsayan var mı? Üç yiğit insan… Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan… Onlar, hiçbir çıkar peşinde koşmadan, sadece bu vatan uğruna, tam bağımsız ve gerçekten demokratik, özgür bir Türkiye uğruna şehit oldular… Halkın çocukları, özgürlük ve demokrasi mücadelesinin fidanları… Onlar, güneşe gömüldüler… Bir kutup yıldızı gibi, bir çoban yıldızı gibi ölümsüzler, şimdi göklerde… Saygıyla anıyoruz.. Alı Eralp

Bundan 46 yıl önce Türkiye tarihinin en karanlık günlerinden biri yaşandı. 3 yiğit, 3 aslan, 3 genç; Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan, Yusuf Aslan darağacında idam edildi.

Onların ne katları, ne yatları ne de 

İsviçre bankalarında hesapları vardı.

Onlar vatanı bölmediler, satmadılar. Kamu mallarını yandaşlara, yabancılara peşkeş çekmediler.

Rüşvet almadılar, rüşvet vermediler.

Evlerinden çelik para kasaları, para sayma makineleri de çıkmadı…

Onların tek serveti yüreklerindeki vatan aşkıydı.

Vatan sevdasıydı.

Vatanın bağımsızlığından başka bir şey istemediler.

Tam bağımsız ve gerçekten demokratik bir Türkiye için savaştılar…

Hayatlarını koydular bu yola… Yaşamlarını adadılar.

Ama ne gülünçtür ve acıdır ki, Türkiye’yi emperyalizme peşkeş çekerek vatanı satanlar, Deniz’in deyişi ile “35 milyon metre kare vatan toprağı işgal altında iken seyirci kalanlar” onları vatanı bölmekle suçladılar.

Ama ne gülünçtür ve acıdır ki “Yavuz hırsız ev sahibini bastırır” misali, günümüzde olduğu gibi, anayasayı her gün ihlal edip, “Tebdil, tağyir ve ilga” suçu işleyenler, onları, anayasayı çiğnemekle, “Tebdil, tağyir ve ilga” suçlaması ile darağacına gönderdiler.

Hayatlarında bir tek karıncayı incitmeyen, bir tek cana kıymayan…

Üç fidan.

Üç can.

Üç yiğit insan.

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan…

Işık oldu, güneş oldu sonsuzluğa aktı.

Oradan gönüllerimize…

Yüreklerde sonsuzluğa dek yaşayacaklar…

Ama onları asanlar, bu kararı verenler, oylayanlar, onaylayanlar, o gün öldüler.

Ne dedi Deniz Gezmiş:

“Ben halkımızın bağımsızlığı ve şerefi için bir defa şerefimle ölüyorum; siz, bizi asanlar, şerefsizliğinizle her gün öleceksiniz…”

Onları asanlar, astıranlar nerede şimdi?

Tarihin hangi çöplüğünde yatıyorlar?

Adlarını bilen var mı?

Anımsayan var mı?

Üç yiğit insan…

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan…

Onlar, hiçbir çıkar peşinde koşmadan, sadece bu vatan uğruna, tam bağımsız ve gerçekten demokratik, özgür bir Türkiye uğruna şehit oldular…

Halkın çocukları, özgürlük ve demokrasi mücadelesinin fidanları…

Onlar, güneşe gömüldüler…

Bir kutup yıldızı gibi, bir çoban yıldızı gibi ölümsüzler, şimdi göklerde…

Saygıyla anıyoruz..

Alı Eralp

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.