whatsapp

Halk başkanını seçerken!

ANALİZ 30.03.2019 - 13:27, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Halk başkanını seçerken!

31 Mart Pazar Günü sandık başına gidip, oylarımızı kullanacağımız yerel seçimlerle yeni belediye başkanı, belediye ve meclis üyelerini, muhtarları  hep birlikte seçeceğiz. Öncelikle bu yazımı okuyanlar olmak üzere Seydişehir’de 48 bin 71 seçmenin demokrasi adına mutlaka sandık başına gitmeli. Çünkü demokrasilerin olmazsa olmazı olan seçimler de gerekli kararı verecek olanların oyları ile bu ülkenin yöneticileri ve yönetim şeklinin belirlemekte olduğunu unutmamak gerekir. İttifaktan MHP-AK Parti, CHP, İYİ Parti ve Bağımsız adayın yarıştığı Seydişehir’de partilerin belediye başkan adayı çıkarmaları için 16 bin 500 veya 17 bin üzerinde oy çıkarması gerekir. Bu itibarla 3 parti bir bağımsız adayın seçimi  garantileme hesabı yaptığı bu günlerde her bir oyun çok değerli hale gelmesi seçim arenasının iyice ısınmasına neden olmaktadır. İktidar partisi Ak Parti ve MHP küskünlerinin bolca olduğu bu seçimlerde AK Parti iktidarında son dönemde ülkede yaşanan ekonomik kriz halkın güvenini sarsarak AK Partinin işini iyice zorlaştırırken CHP nin İYİ Parti ile birlikte İttifak kurması ise gerek Ankara'dan tepeden inme  aday gösterme seçimine partililerce rahatsızlık yaratırken ve bu durum açıkça dillendirilirken sandığa nasıl etki yapacağı tartışma konusu. AK Parti adayı eğitimci Mehmet Tutal, CHP adayı Mühendis Mehmet Katlav, bağımsız aday Abdülkadir Çat, İYİ parti adayı Mühendis Muammer Urhan kıyasıya yarışıyor. 31 Mart akşamı ipi göğüsleyecek olanın hala belirsizliğini korurken az sayıda da olsa kararsızların iktidardan yana oy kullanma olasılığı biraz ağırlık kazanıyor. Demokrasinin gereği kim önde olursa olsun, kim kazanırsa kazansın gazeteci olarak başarılar diler yollarının açık olmasını isterim. Ben bir gazeteci olarak bu aday arkadaşlarımla hep çalıştım. Hepsi de tanıdık sima. Bu kez Seydişehir’i sıçratırlar mı? Yoksa yerinde mi sayar! Ona bakarım. Kameramın üzerlerinde her zaman olacağından şimdiden hatırlatmak isterim.

31 Mart Pazar Günü sandık başına gidip, oylarımızı kullanacağımız yerel seçimlerle yeni belediye başkanı, belediye ve meclis üyelerini, muhtarları  hep birlikte seçeceğiz.
Öncelikle bu yazımı okuyanlar olmak üzere Seydişehir’de 48 bin 71 seçmenin demokrasi adına mutlaka sandık başına gitmeli.
Çünkü demokrasilerin olmazsa olmazı olan seçimler de gerekli kararı verecek olanların oyları ile bu ülkenin yöneticileri ve yönetim şeklinin belirlemekte olduğunu unutmamak gerekir.
İttifaktan MHP-AK Parti, CHP, İYİ Parti ve Bağımsız adayın yarıştığı Seydişehir’de partilerin belediye başkan adayı çıkarmaları için 16 bin 500 veya 17 bin üzerinde oy çıkarması gerekir.

Bu itibarla 3 parti bir bağımsız adayın seçimi  garantileme hesabı yaptığı bu günlerde her bir oyun çok değerli hale gelmesi seçim arenasının iyice ısınmasına neden olmaktadır.

İktidar partisi Ak Parti ve MHP küskünlerinin bolca olduğu bu seçimlerde AK Parti iktidarında son dönemde ülkede yaşanan ekonomik kriz halkın güvenini sarsarak AK Partinin işini iyice zorlaştırırken CHP nin İYİ Parti ile birlikte İttifak kurması ise gerek Ankara'dan tepeden inme  aday gösterme seçimine partililerce rahatsızlık yaratırken ve bu durum açıkça dillendirilirken sandığa nasıl etki yapacağı tartışma konusu.

AK Parti adayı eğitimci Mehmet Tutal, CHP adayı Mühendis Mehmet Katlav, bağımsız aday Abdülkadir Çat, İYİ parti adayı Mühendis Muammer Urhan kıyasıya yarışıyor. 31 Mart akşamı ipi göğüsleyecek olanın hala belirsizliğini korurken az sayıda da olsa kararsızların iktidardan yana oy kullanma olasılığı biraz ağırlık kazanıyor.

Demokrasinin gereği kim önde olursa olsun, kim kazanırsa kazansın gazeteci olarak başarılar diler yollarının açık olmasını isterim.

Ben bir gazeteci olarak bu aday arkadaşlarımla hep çalıştım. Hepsi de tanıdık sima. Bu kez Seydişehir’i sıçratırlar mı? Yoksa yerinde mi sayar! Ona bakarım. Kameramın üzerlerinde her zaman olacağından şimdiden hatırlatmak isterim.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.