whatsapp

Engelli Yaşar’ın okuma azmi örnek oluyor

YAŞAM 13.11.2020 - 11:50, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Engelli Yaşar’ın okuma azmi örnek oluyor

Konya'nın Seydişehir ilçesi Taraşçı Mahallesinde eklem romatizması nedeniyle yaşamını yatağa bağımlı sürdüren 50 yaşındaki Durmuş Ali Yaşar’ı belediye başkanı Mehmet Tutal Taraşçı Mahallesindeki evinde ziyaret etti. İlkokul çağında dizlerindeki ağrının artmasıyla gittikleri hastanede kendisini bir tür romatizma olan ''romatoid artrid'' teşhisi konulduğunu anlatan Yaşar, bir süre ilaç tedavisiyle hastalığı kontrol altında tutmayı başardıklarını söyledi. Hastalığının ilerlemesi nedeniyle ilkokulu bitirdikten sonra eğitime ara vermek zorunda kaldığını dile getiren Yaşar, şunları kaydetti: ''Okulu bıraktıktan sonra rahatsızlığım arttı. 25-26 yaşına kadar bastonla da olsa zorla yürüyordum. Zaman içinde artık yürüyemez hale geldim. 25 yıldır yatağa bağımlı şekilde yaşamımı sürdürüyorum. Yatalak olduğum için günlük işlerimde annem, babam ve kardeşim bana yardımcı oluyor. Beni en çok, kendi ihtiyaçlarımı görememek üzüyor. Tuvalet ve banyo ihtiyacımı dahi kendim yapamıyorum. Şu anda bir ağrım, sızım yok ama yürüyemiyorum.'' -Orta ve Liseyi açıktan tamamladı; Engelli Durmuş Ali Yaşar, küçük yaştan bu yana içinde okuma sevgisi olduğunu, her gördüğü dergi ve kitabı zevkle okuduğunu vurgulayarak, içindeki bu okuma azmi sayesinde yatalak olmasına rağmen yıllar sonra ortaokulu ve liseyi açıktan bitirmeyi başardığını hedefinde Üniversiteyi okumak olduğunu belirtti. Durmuş Ali Yaşar, ‘’Okumanın yaşı da yok, okumaya engel de yok. İnsan istedikten sonra her şey oluyor. Belediye Başkanı Mehmet Tutal’a ziyaretinden dolayı teşekkür ediyorum.’’ '' diye konuştu. -Engelli Üvey Oğluna 33 yıldır bakıyor 67 yaşındaki Fatma Yaşar, eşinin ilk evliliğinden olan, çocukluğunda geçirdiği eklem romatizmasından dolayı felç olan 50 yaşındaki üvey oğlu Durmuş Ali Yaşar’ın 33 yıldır bakımını yapıyor. Anne Fatma Yaşar, “Evlenip bu eve geldiğim günden beri Durmuş Ali’ye gözüm gibi bakıyorum. Benim de bir çocuğum var, o da en az benim kadar ağabeyini seviyor. Durmuş Ali’nin günlük ihtiyaçlarını karşılıyorum, bakımını yapıyorum. Devlet bakım parasını veriyor, hiçbir eksiğimiz yok mutluyuz.” Yatağa bağımlı olan Durmuş Ali Yaşar da “Sağ olsun kendisi öz annem gibi yıllarca bana baktı. Ümit çocukları engelli derneği akülü araba verdi. Havalar iyi olduğu zaman beraber dolaşıyoruz. Engelliyim diye hayatı hiçbir zaman bırakmadım” diye konuştu. -Başkan Tutal; içindeki okuma azmiyle tüm engellilere örnek oluyor; Ziyaret ettikleri her engelliye Yaşar'ı engellilere örnek gösterdiğini belirten Başkan Tutal, ''Biz de çalışmalarımızda tıkandığımız yerde, pes edeceğimiz noktada Durmuş Ali'den destek aldık. Durmuş Ali, okuma azmiyle kendisi gibi engellilere de büyük bir örnek. Onun da dediği gibi okumanın engeli yok. Durmuş Ali bunu bize bir kez daha gösterdi'' dedi.

Konya'nın Seydişehir ilçesi Taraşçı Mahallesinde eklem romatizması nedeniyle yaşamını yatağa bağımlı sürdüren 50 yaşındaki Durmuş Ali Yaşar’ı belediye başkanı Mehmet Tutal Taraşçı Mahallesindeki evinde ziyaret etti.

İlkokul çağında dizlerindeki ağrının artmasıyla gittikleri hastanede kendisini bir tür romatizma olan ''romatoid artrid'' teşhisi konulduğunu anlatan Yaşar, bir süre ilaç tedavisiyle hastalığı kontrol altında tutmayı başardıklarını söyledi.
Hastalığının ilerlemesi nedeniyle ilkokulu bitirdikten sonra eğitime ara vermek zorunda kaldığını dile getiren Yaşar, şunları kaydetti:
''Okulu bıraktıktan sonra rahatsızlığım arttı. 25-26 yaşına kadar bastonla da olsa zorla yürüyordum. Zaman içinde artık yürüyemez hale geldim. 25 yıldır yatağa bağımlı şekilde yaşamımı sürdürüyorum. Yatalak olduğum için günlük işlerimde annem, babam ve kardeşim bana yardımcı oluyor. Beni en çok, kendi ihtiyaçlarımı görememek üzüyor. Tuvalet ve banyo ihtiyacımı dahi kendim yapamıyorum. Şu anda bir ağrım, sızım yok ama yürüyemiyorum.''

-Orta ve Liseyi açıktan tamamladı;
Engelli Durmuş Ali Yaşar, küçük yaştan bu yana içinde okuma sevgisi olduğunu, her gördüğü dergi ve kitabı zevkle okuduğunu vurgulayarak, içindeki bu okuma azmi sayesinde yatalak olmasına rağmen yıllar sonra ortaokulu ve liseyi açıktan bitirmeyi başardığını hedefinde Üniversiteyi okumak olduğunu belirtti.

Durmuş Ali Yaşar, ‘’Okumanın yaşı da yok, okumaya engel de yok. İnsan istedikten sonra her şey oluyor. Belediye Başkanı Mehmet Tutal’a ziyaretinden dolayı teşekkür ediyorum.’’ '' diye konuştu.

-Engelli Üvey Oğluna 33 yıldır bakıyor

67 yaşındaki Fatma Yaşar, eşinin ilk evliliğinden olan, çocukluğunda geçirdiği eklem romatizmasından dolayı felç olan 50 yaşındaki üvey oğlu Durmuş Ali Yaşar’ın 33 yıldır bakımını yapıyor.

Anne Fatma Yaşar, “Evlenip bu eve geldiğim günden beri Durmuş Ali’ye gözüm gibi bakıyorum. Benim de bir çocuğum var, o da en az benim kadar ağabeyini seviyor. Durmuş Ali’nin günlük ihtiyaçlarını karşılıyorum, bakımını yapıyorum. Devlet bakım parasını veriyor, hiçbir eksiğimiz yok mutluyuz.”

Yatağa bağımlı olan Durmuş Ali Yaşar da “Sağ olsun kendisi öz annem gibi yıllarca bana baktı. Ümit çocukları engelli derneği akülü araba verdi. Havalar iyi olduğu zaman beraber dolaşıyoruz. Engelliyim diye hayatı hiçbir zaman bırakmadım” diye konuştu.

-Başkan Tutal; içindeki okuma azmiyle tüm engellilere örnek oluyor;
Ziyaret ettikleri her engelliye Yaşar'ı engellilere örnek gösterdiğini belirten Başkan Tutal, ''Biz de çalışmalarımızda tıkandığımız yerde, pes edeceğimiz noktada Durmuş Ali'den destek aldık. Durmuş Ali, okuma azmiyle kendisi gibi engellilere de büyük bir örnek. Onun da dediği gibi okumanın engeli yok. Durmuş Ali bunu bize bir kez daha gösterdi'' dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.