whatsapp

Eti alüminyum, elektrikli otomobillere lityum pil üretti

EKONOMİ (SG) - Seydişehir Gündem | 12.05.2023 - 10:37, Güncelleme: 12.05.2023 - 10:37
 

Eti alüminyum, elektrikli otomobillere lityum pil üretti

Seydişehir Eti Alüminyum, Elektrikli otomobiller için boksit cevherinden lityum pil üretimini gerçekleştirdiğini duyurdu.
Eti Alüminyum Genel Müdürü Mehmet Arkan, Boksit cevherinden lityum üretimi için gerçekleştirilen AR-GE çalışmaları sonucunda yüksek saflıkta lityum karbonat üretildiğini söyledi. İTHALATIN OLUŞTURACAĞI CARİ AÇIĞIN ÖNÜNE GEÇMİŞ OLACAĞIZ: Her yıl 250 ton lityum karbonatın ekonomiye kazandıracaklarını kaydeden Eti Alüminyum AŞ Genel Müdürü Mehmet Arkan, ‘’ Boksit cevherinden lityum üretimi için yaptığımız Ar-Ge çalışmaları sonucunda yüksek saflıkta lityum karbonat üretimi gerçekleştirdik. Yapılan numune çalışmalarında 'Li-ion bataryalarında kullanıma uygun' olduğu görüldü. Tesisimizde yıllık 250 ton lityum karbonat üreteceğiz. ETİ Alüminyum AŞ, yılda 370 ton lityum karbonat üretim potansiyeline sahip. Patenti tarafımızca alındı. Elektrikli araçların bataryalarında kullanılan önemli hammaddelerden biri olan lityuma yaptığımız bu yatırımla cari açığın önüne geçmiş olacağız. Çevre dostu bir üretim modelidir. Lityum dışında nadir toprak elementlerini kazanmak için de çalışmalarımıza devam ediyoruz.’’ TÜRKİYE YAKLAŞIK 58 BİN 500 TON ÖZEL ALÜMİNA İTHAL EDİYOR: Arkan sözlerine, ‘’Türkiye’de alüminyum ihtiyacının yüzde 10'unu karşılıyoruz. Türkiye yaklaşık 58 bin 500 ton Özel Alümina ithal ediyor ve 59 milyon dolar cari açığa sebep oluyor. EtiAlu markasıyla 'Özel Alümina' üretimine başlayan Eti Alüminyum ‘un üretim kapasitesi 35 bin tondur. Alüminyumun her geçen yıl kullanım alanı büyüyor. Küresel pazarda yeni ürünlerin geliştirilmesi için büyük rekabet yaşanıyor. Yapılan yatırımlar, teknolojik yenilikler, yetişmiş insan gücüyle Türkiye'nin ekonomisine katkı sunmanın yanında ileri teknoloji ürünlerimizle ülkenin stratejik kurumları arasında yer alıyoruz. Savunma, havacılık, otomotiv ve denizcilik, tren, inşaat, elektronik sektörüne katma değeri yüksek ürünler veriyoruz. Ar-Ge merkezinde çalışmalar yürüterek katma değeri yüksek ürünler üzerinde çalışıyoruz. Bütün sektörlerde kullanılan daha önce yurt dışından temin etmek zorunda kalınan ürünleri kendi kurduğumuz altyapı ve yetişmiş insan gücümüz ile üretiyoruz." dedi.
Seydişehir Eti Alüminyum, Elektrikli otomobiller için boksit cevherinden lityum pil üretimini gerçekleştirdiğini duyurdu.

Eti Alüminyum Genel Müdürü Mehmet Arkan, Boksit cevherinden lityum üretimi için gerçekleştirilen AR-GE çalışmaları sonucunda yüksek saflıkta lityum karbonat üretildiğini söyledi.

İTHALATIN OLUŞTURACAĞI CARİ AÇIĞIN ÖNÜNE GEÇMİŞ OLACAĞIZ:

Her yıl 250 ton lityum karbonatın ekonomiye kazandıracaklarını kaydeden

Eti Alüminyum AŞ Genel Müdürü Mehmet Arkan, ‘’ Boksit cevherinden lityum üretimi için yaptığımız Ar-Ge çalışmaları sonucunda yüksek saflıkta lityum karbonat üretimi gerçekleştirdik. Yapılan numune çalışmalarında 'Li-ion bataryalarında kullanıma uygun' olduğu görüldü. Tesisimizde yıllık 250 ton lityum karbonat üreteceğiz. ETİ Alüminyum AŞ, yılda 370 ton lityum karbonat üretim potansiyeline sahip. Patenti tarafımızca alındı. Elektrikli araçların bataryalarında kullanılan önemli hammaddelerden biri olan lityuma yaptığımız bu yatırımla cari açığın önüne geçmiş olacağız. Çevre dostu bir üretim modelidir. Lityum dışında nadir toprak elementlerini kazanmak için de çalışmalarımıza devam ediyoruz.’’

TÜRKİYE YAKLAŞIK 58 BİN 500 TON ÖZEL ALÜMİNA İTHAL EDİYOR:

Arkan sözlerine, ‘’Türkiye’de alüminyum ihtiyacının yüzde 10'unu karşılıyoruz. Türkiye yaklaşık 58 bin 500 ton Özel Alümina ithal ediyor ve 59 milyon dolar cari açığa sebep oluyor. EtiAlu markasıyla 'Özel Alümina' üretimine başlayan Eti Alüminyum ‘un üretim kapasitesi 35 bin tondur. Alüminyumun her geçen yıl kullanım alanı büyüyor. Küresel pazarda yeni ürünlerin geliştirilmesi için büyük rekabet yaşanıyor. Yapılan yatırımlar, teknolojik yenilikler, yetişmiş insan gücüyle Türkiye'nin ekonomisine katkı sunmanın yanında ileri teknoloji ürünlerimizle ülkenin stratejik kurumları arasında yer alıyoruz. Savunma, havacılık, otomotiv ve denizcilik, tren, inşaat, elektronik sektörüne katma değeri yüksek ürünler veriyoruz. Ar-Ge merkezinde çalışmalar yürüterek katma değeri yüksek ürünler üzerinde çalışıyoruz. Bütün sektörlerde kullanılan daha önce yurt dışından temin etmek zorunda kalınan ürünleri kendi kurduğumuz altyapı ve yetişmiş insan gücümüz ile üretiyoruz." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.