whatsapp

Yaşlı bakım ve refakatçi evi yapım çalışmaları başladı

BELEDİYE 19.04.2021 - 12:07, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Yaşlı bakım ve refakatçi evi yapım çalışmaları başladı

Seydişehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan yaşlı bakım ve refakatçi evinin çalışmaları başladı. Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Cengiz Ailesi ile birlikte ilçenin ihtiyacı olan bu tesisin kazanımı noktasında birlikte karar aldıklarını kaydetti. Başkan Tutal, Anabağlar Mahallesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Caddesi üzerinde mülkiyeti Seydişehir Belediyesi’ne ait taşınmaz üzerine Cengiz Ailesi tarafından 4 bin 200 m² kapalı alan üzerine inşa edilecek olan Yaşlı Bakım ve Refakatçi Evinin Seydişehir’e hayırlı olmasını diledi. Tutal, ‘’Toplamda 10 Bin 156 m² alan üzerinde, 4 Bin 200 m² kapalı alan üzerine yapılacak olan merkezimiz bodrum, zemin kat ve üzeri 3 kat olmak üzere 5 kat olarak planlanmıştır. Merkezimizde 40 m²’lik 36 oda, Doktor Odaları, Sosyal aktivite alanları, Dinlenme Salonları, Kafeterya, Restoran, TV Odaları, Hobi Salonları ve bahçesi bulunacak. Mimari plan çalışmaları tamamlanmış durumda olan merkezimizin, statik, mekanik, elektrik projelendirme çalışması akabinde zemin etüt ve ruhsat çalışmaları yapılacak. Teknik çalışma sonucunda temeli atılacak projemizin en kısa sürede tamamlanması hedeflenmektedir. ” dedi. BAKIMA MUHTAÇ YAŞLILAR YARARLANACAK Başkan Tutal, ‘’Ev konforunda yaşam alanı oluşturmak için yola çıktık. Amacımız, bakıma muhtaç vatandaşlarımızı ağırlamak, korumak, tedavi etmek ve yaşlılık dönemlerini mutlu geçirmelerini sağlamaktır. Gayemiz her kesime hizmet edebilmek, hayır duası almaktır. Buradaki asıl amacımız halkımızın bu ihtiyacına cevap verebilmek ve hasta yakınlarına konaklama imkânı sağlamaktır. Ayrıca sığınma ihtiyacı olan kimselerin de ihtiyacını karşılayacağız. Bunun yanında trafik akışının yoğun olduğu İç Anadolu’yu Akdeniz’e bağlayan güzergâhta bulunan ilçemizde zaman zaman trafik kazaları yaşanmakta ve kazada vefat edenlerin veya yaralananların da yakınlarının konaklama ihtiyacı olmaktadır. Bu ihtiyacı da karşılayarak vatandaşlarımıza bu hizmeti sunacağız” şeklinde konuştu.

Seydişehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan yaşlı bakım ve refakatçi evinin çalışmaları başladı.

Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Cengiz Ailesi ile birlikte ilçenin ihtiyacı olan bu tesisin kazanımı noktasında birlikte karar aldıklarını kaydetti.

Başkan Tutal, Anabağlar Mahallesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Caddesi üzerinde mülkiyeti Seydişehir Belediyesi’ne ait taşınmaz üzerine Cengiz Ailesi tarafından 4 bin 200 m² kapalı alan üzerine inşa edilecek olan Yaşlı Bakım ve Refakatçi Evinin Seydişehir’e hayırlı olmasını diledi.

Tutal, ‘’Toplamda 10 Bin 156 m² alan üzerinde, 4 Bin 200 m² kapalı alan üzerine yapılacak olan merkezimiz bodrum, zemin kat ve üzeri 3 kat olmak üzere 5 kat olarak planlanmıştır. Merkezimizde 40 m²’lik 36 oda, Doktor Odaları, Sosyal aktivite alanları, Dinlenme Salonları, Kafeterya, Restoran, TV Odaları, Hobi Salonları ve bahçesi bulunacak. Mimari plan çalışmaları tamamlanmış durumda olan merkezimizin, statik, mekanik, elektrik projelendirme çalışması akabinde zemin etüt ve ruhsat çalışmaları yapılacak. Teknik çalışma sonucunda temeli atılacak projemizin en kısa sürede tamamlanması hedeflenmektedir. ” dedi.

BAKIMA MUHTAÇ YAŞLILAR YARARLANACAK

Başkan Tutal, ‘’Ev konforunda yaşam alanı oluşturmak için yola çıktık. Amacımız, bakıma muhtaç vatandaşlarımızı ağırlamak, korumak, tedavi etmek ve yaşlılık dönemlerini mutlu geçirmelerini sağlamaktır. Gayemiz her kesime hizmet edebilmek, hayır duası almaktır. Buradaki asıl amacımız halkımızın bu ihtiyacına cevap verebilmek ve hasta yakınlarına konaklama imkânı sağlamaktır. Ayrıca sığınma ihtiyacı olan kimselerin de ihtiyacını karşılayacağız. Bunun yanında trafik akışının yoğun olduğu İç Anadolu’yu Akdeniz’e bağlayan güzergâhta bulunan ilçemizde zaman zaman trafik kazaları yaşanmakta ve kazada vefat edenlerin veya yaralananların da yakınlarının konaklama ihtiyacı olmaktadır. Bu ihtiyacı da karşılayarak vatandaşlarımıza bu hizmeti sunacağız” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.