whatsapp

UCİM; İhtisas mahkemelerinin kurulmasını istedi

YAŞAM 03.07.2020 - 01:13, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

UCİM; İhtisas mahkemelerinin kurulmasını istedi

Görüntülü haber
UCİM (Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği) üyeleri ve avukatları çocuk istismarı davasına katılmak için Seydişehir Adliyesi önüne geldiler. UCİM (Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği) Konya Koordinatörü Özlem Bilgi, Seydişehir Adliyesi önünde yaptığı basın açıklamasında Türkiye’de ihtisas mahkemelerinin kurulması gerektiğine dikkat çekti. Özlem Bilgi konuşmasında, ‘’Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği olarak (UCİM) Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi bu davaya da mağdur çocuklarımızın yanında olmak için geldik. Öz baba istismarına uğrayan çocuğumuzun amcası tarafından da istismara uğradığını öğrendik. Sanıkların bir an önce en ağır cezayı almaları için çalışıyoruz. UCİM (Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği) olarak Çocuklara yapılan her türlü istismarın peşini kesinlikle bırakmayacağız. Adaletin yerini bulması için çocuk mahkemelerine ihtiyacımız var. İhtisas mahkemelerinin kurulmasını istiyoruz. Çünkü davalar uzadıkça uzuyor. Mağdur çocuklar daha da mağdur hale geliyor.’’ ifadelerini kullandı. UCİM Avukatlarından Seyma Bilge, istismar mağduru çocuklara ve ailelerine hukuki destek sağladıklarını belirterek yargılama süreçlerinde onların yanında olduklarını dile getirdi. Bilge sözlerine, ‘’Bu davada amcanın da çocuk istismarının içinde olduğunu öğrendik Bir yıldır yakalanamıyordu. Bu gün ilk duruşması olacak. Amca A. K. Tarafından çocuğumuz istismar edilmiş. Bu yargılamada çocuklarımızın ve ailelerin yanındayız. Sanıkların en yüksek cezayı almaları için elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Babanın ise 17 Temmuzda davası görülecek. Biz dernek olarak bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi. UCİM dernek üyelerinin yanı sıra dernek gönüllü avukatlarından Seyma Bilge, Elif Zehra Türkmen ve Ahmet Emre Horzum katıldı.
Görüntülü haber

UCİM (Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği) üyeleri ve avukatları çocuk istismarı davasına katılmak için Seydişehir Adliyesi önüne geldiler.

UCİM (Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği) Konya Koordinatörü Özlem Bilgi, Seydişehir Adliyesi önünde yaptığı basın açıklamasında Türkiye’de ihtisas mahkemelerinin kurulması gerektiğine dikkat çekti.

Özlem Bilgi konuşmasında, ‘’Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği olarak (UCİM) Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi bu davaya da mağdur çocuklarımızın yanında olmak için geldik. Öz baba istismarına uğrayan çocuğumuzun amcası tarafından da istismara uğradığını öğrendik. Sanıkların bir an önce en ağır cezayı almaları için çalışıyoruz. UCİM (Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği) olarak Çocuklara yapılan her türlü istismarın peşini kesinlikle bırakmayacağız. Adaletin yerini bulması için çocuk mahkemelerine ihtiyacımız var. İhtisas mahkemelerinin kurulmasını istiyoruz. Çünkü davalar uzadıkça uzuyor. Mağdur çocuklar daha da mağdur hale geliyor.’’ ifadelerini kullandı.

UCİM Avukatlarından Seyma Bilge, istismar mağduru çocuklara ve ailelerine hukuki destek sağladıklarını belirterek yargılama süreçlerinde onların yanında olduklarını dile getirdi.

Bilge sözlerine, ‘’Bu davada amcanın da çocuk istismarının içinde olduğunu öğrendik Bir yıldır yakalanamıyordu. Bu gün ilk duruşması olacak. Amca A. K. Tarafından çocuğumuz istismar edilmiş. Bu yargılamada çocuklarımızın ve ailelerin yanındayız. Sanıkların en yüksek cezayı almaları için elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Babanın ise 17 Temmuzda davası görülecek. Biz dernek olarak bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.

UCİM dernek üyelerinin yanı sıra dernek gönüllü avukatlarından Seyma Bilge, Elif Zehra Türkmen ve Ahmet Emre Horzum katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.