whatsapp

Tınaztepe mağarası ziyaretçilerini ağırlıyor

TURİZM 25.04.2019 - 02:26, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Tınaztepe mağarası ziyaretçilerini ağırlıyor

Dünya’nın en uzun mağaralarından olan 2004 yılında turizme açılan Seydişehir Tınaztepe mağarası yeni sezonda da ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Doğal güzellikleriyle bilinen Tınaz Mağarası, Seydişehir-Antalya Karayolunun 22’ci kilometresinde bulunuyor. Mağaranın oluşumu ise milyonlarca yıl öncesine dayanmaktadır. Yatay uzunluğu 22 kilometre olan mağarada, ışıklandırılan bin 580 metrelik alan sonunda göl bulunuyor. Sarkıt ve dikitleriyle görenleri hayran bırakan mağara nem oranıyla da astım hastalarının umudu oluyor. Mağara dinlenme tesisleri genel müdürü Bayram Çelmeli, yeni sezonla ilgili açıklamasında, Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olmasının beklentileri artırdığını söyledi. 2019 yılı hazırlıklarına başladıklarını ifade eden Çelmeli, ‘’Ziyaretçilerimizin daha iyi hizmet alabilmeleri için işletmemiz gerekli hassasiyeti göstermektedir. Ayrıca tatilin uzun süreli olmasında trafik güvenliğinin ön planda olması kazaların önüne geçilmektedir. Mağaramızda yeni dönemde ziyaretçilerimize eğlenceli bir yıl geçirmelerini dileyerek şimdiden de Ramazanlarını kutlarız.’’

Dünya’nın en uzun mağaralarından olan 2004 yılında turizme açılan Seydişehir Tınaztepe mağarası yeni sezonda da ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.
Doğal güzellikleriyle bilinen Tınaz Mağarası, Seydişehir-Antalya Karayolunun 22’ci kilometresinde bulunuyor. Mağaranın oluşumu ise milyonlarca yıl öncesine dayanmaktadır.

Yatay uzunluğu 22 kilometre olan mağarada, ışıklandırılan bin 580 metrelik alan sonunda göl bulunuyor. Sarkıt ve dikitleriyle görenleri hayran bırakan mağara nem oranıyla da astım hastalarının umudu oluyor.

Mağara dinlenme tesisleri genel müdürü Bayram Çelmeli, yeni sezonla ilgili açıklamasında, Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olmasının beklentileri artırdığını söyledi.

2019 yılı hazırlıklarına başladıklarını ifade eden Çelmeli, ‘’Ziyaretçilerimizin daha iyi hizmet alabilmeleri için işletmemiz gerekli hassasiyeti göstermektedir. Ayrıca tatilin uzun süreli olmasında trafik güvenliğinin ön planda olması kazaların önüne geçilmektedir. Mağaramızda yeni dönemde ziyaretçilerimize eğlenceli bir yıl geçirmelerini dileyerek şimdiden de Ramazanlarını kutlarız.’’

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.