whatsapp

Seydişehir ve turizm (3)

TURİZM 30.09.2020 - 01:26, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Seydişehir ve turizm (3)

Seydişehir ören yerleriyle önemli bir ilçe. Fakat yeterli kazı yapılamaması bu yerleşim yerlerini bir türlü turizme kazandıramıyoruz. Yine bir başka açıdan çok iyi bir tanıtım ve mağaranın turistik gezilere uygun bir çevre düzenlemesine kavuşturulmasıyla ziyaretçi satıları artırılabilir. Birçok yaşlı vatandaş mağaraya yürüyerek çıkamadıklarını söylüyorlar. Çevre düzenlemesi ve had da yürüyen merdiven yapılması sadece işletimeci firmanın veya belediyenin sorunu değil, devletin sorunudur da. Bu eşsiz turizm potansiyelinin değerlendirilmesinin ilçeye ve bölgeye önemli değerler katacağına kuşku yoktur. Seydişehir’de suğla gölü ve inanç turizmi için yeterli potansiyel yok. Yeme-içme kültürümüzün günümüze gelen örneklerimizin son derece yetersizdir. Bostandere anfi tiyatrosu, Çavuş Roma kalıntı mezarı ve Gökhüyük kazıları bir an önce yapılıp bunları turizme kazandırmak çok önemli bir görev olarak önümüzde duruyor… Maalesef Seydişehir kafesli tarihi evlerimizi kaybettik birkaç parmak sayısı kadar ayakta kalabilenler var. Bunları da turizme kazandırmalıyız. Bu evlerin maketlerinin yapılıp turistik amaçlı satışa da sunulması gerekiyor. Mutlaka Alüminyum müzesinin kurulması gerekir. Seydişehir’in bu sanayisiyle nerden nereye geldiği ve neler ürettiği sergilenmelidir. Turistlerin ilgisini çekebilir. Ve alüminyumdan turistik eşyalar üretilebilir. Daha çok sayabiliriz. Seydişehir çevre ilçelere göre turizm gelirlerinden fazla yararlanamıyor. Bir çalıştayla bunlar masaya yatırılıp program dâhilinde çalışmalar yapılmalı diye düşünüyoruz.

Seydişehir ören yerleriyle önemli bir ilçe. Fakat yeterli kazı yapılamaması bu yerleşim yerlerini bir türlü turizme kazandıramıyoruz.

Yine bir başka açıdan çok iyi bir tanıtım ve mağaranın turistik gezilere uygun bir çevre düzenlemesine kavuşturulmasıyla ziyaretçi satıları artırılabilir. Birçok yaşlı vatandaş mağaraya yürüyerek çıkamadıklarını söylüyorlar.

Çevre düzenlemesi ve had da yürüyen merdiven yapılması sadece işletimeci firmanın veya belediyenin sorunu değil, devletin sorunudur da.

Bu eşsiz turizm potansiyelinin değerlendirilmesinin ilçeye ve bölgeye önemli değerler katacağına kuşku yoktur.

Seydişehir’de suğla gölü ve inanç turizmi için yeterli potansiyel yok. Yeme-içme kültürümüzün günümüze gelen örneklerimizin son derece yetersizdir.

Bostandere anfi tiyatrosu, Çavuş Roma kalıntı mezarı ve Gökhüyük kazıları bir an önce yapılıp bunları turizme kazandırmak çok önemli bir görev olarak önümüzde duruyor…

Maalesef Seydişehir kafesli tarihi evlerimizi kaybettik birkaç parmak sayısı kadar ayakta kalabilenler var. Bunları da turizme kazandırmalıyız. Bu evlerin maketlerinin yapılıp turistik amaçlı satışa da sunulması gerekiyor.

Mutlaka Alüminyum müzesinin kurulması gerekir. Seydişehir’in bu sanayisiyle nerden nereye geldiği ve neler ürettiği sergilenmelidir. Turistlerin ilgisini çekebilir. Ve alüminyumdan turistik eşyalar üretilebilir. Daha çok sayabiliriz.

Seydişehir çevre ilçelere göre turizm gelirlerinden fazla yararlanamıyor. Bir çalıştayla bunlar masaya yatırılıp program dâhilinde çalışmalar yapılmalı diye düşünüyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.