Seydişehir belediyesinden anlamlı proje: 7 bin gülfidanı okullarla buluştu
Seydişehir belediyesinden anlamlı proje: 7 bin gülfidanı okullarla buluştu
Seydişehir Belediyesi, yeşil alanlarda yetiştirilen güllerden elde edilen çelikleri değerlendirerek merkez ve kırsal mahallelerdeki okullara gülfidanı hediye etti.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında gerçekleştirilen bu çalışma, çocuklarda çevre bilincinin geliştirilmesine katkı sundu.
Çevre bilincinin önemine dikkat çeken Seydişehir Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, yapılan çalışmanın bayramın ruhuna uygun anlamlı bir proje olduğunu belirtti. Ustaoğlu, çocukların doğayla bağ kurmasını hedeflediklerini ifade etti.
Belediyeye ait yeşil alanlardaki güllerden budama yöntemiyle alınan çeliklerin fidan haline dönüştürüldüğünü kaydeden Ustaoğlu, bu fidanların daha önce refüj ve kavşaklarda değerlendirildiğini hatırlattı. Bu yıl ise farklı bir uygulamaya giderek okullara gülfidanı dağıtımı gerçekleştirdiklerini söyledi.
Başkan Ustaoğlu açıklamasında, “Mevcut imkânları verimli kullanarak güllerimizi herhangi bir maliyet oluşturmadan yetiştirdik. Okullarımıza giderek öğrencilerimizle birlikte güllerin dikimi ve bakımı konusunda uygulamalı eğitimler verdik. Böylece hem doğaya katkı sağladık hem de çocuklarımızda üretme alışkanlığı ve çevre bilinci oluşmasına destek olduk” dedi.
Dağıtılan gülfidanlarının okul bahçelerinde öğrenciler tarafından dikildiğini ve bakımının yine öğrenciler tarafından yapılacağını ifade eden Ustaoğlu, bu sayede çocukların doğayla daha güçlü bir bağ kuracağını vurguladı.
Seydişehir Belediyesi tarafından merkez ve kırsal mahallelerdeki okullara toplam 7 bin adet gülfidanı dağıtıldığı bildirildi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.


