whatsapp

Piyasadaki maskeler güvenlimi?

ANALİZ 07.09.2020 - 01:05, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Piyasadaki maskeler güvenlimi?

Piyasa maskeden geçilmiyor. Ancak hangi maskenin ne ölçüde virüsten koruduğu belli değil. Uzmanlar, teladan bile maske üretildiğini söylüyor ki hiçbir koruyucu özelliği yok! Çelişki şurada: Sağlık Bakanlığı her vesileyle maske takılmasını, mesafeye ve hijyene dikkat edilmesini istiyor. Ama hangi maskelerin koruyucu özelliği sahip olup olmadığı konusunda vatandaşın bilgisi yok. Maskenin koruyucu özelliği yoksa Korona salgını nasıl önlenecek? Devletin bu işe el atması gerekiyor. Devlet, bedava maske dağıtımını beceremedi. İşi özel sektöre havale etti. Bu kez özelciliğin bilinen düzenbazlığı devreye girdi; hiçbir koruyucu özelliği olmayan maskeler piyasada şakır şakır satılıyor! Devletin, maske satılan eczane ve marketlerde denetim yapması, koruyucu özelliği olmayan maskelerin satışını yasaklaması ve ayrıca kamuoyunu bu konuda bilgilendirmesi gerekiyor. Salgının vahim boyutlara ulaştığı günümüz koşullarında maskenin de önemi gitgide artarken, vatandaşa “maske tak” demek yetmez. Hangi maskenin koruyucu özelliği bulunduğu, hangilerinin bulunmadığını da detaylı şekilde anlatmak gerekiyor.

Piyasa maskeden geçilmiyor. Ancak hangi maskenin ne ölçüde virüsten koruduğu belli değil.

Uzmanlar, teladan bile maske üretildiğini söylüyor ki hiçbir koruyucu özelliği yok!

Çelişki şurada:

Sağlık Bakanlığı her vesileyle maske takılmasını, mesafeye ve hijyene dikkat edilmesini istiyor.

Ama hangi maskelerin koruyucu özelliği sahip olup olmadığı konusunda vatandaşın bilgisi yok. Maskenin koruyucu özelliği yoksa Korona salgını nasıl önlenecek?

Devletin bu işe el atması gerekiyor.

Devlet, bedava maske dağıtımını beceremedi. İşi özel sektöre havale etti. Bu kez özelciliğin bilinen düzenbazlığı devreye girdi; hiçbir koruyucu özelliği olmayan maskeler piyasada şakır şakır satılıyor!

Devletin, maske satılan eczane ve marketlerde denetim yapması, koruyucu özelliği olmayan maskelerin satışını yasaklaması ve ayrıca kamuoyunu bu konuda bilgilendirmesi gerekiyor.

Salgının vahim boyutlara ulaştığı günümüz koşullarında maskenin de önemi gitgide artarken, vatandaşa “maske tak” demek yetmez. Hangi maskenin koruyucu özelliği bulunduğu, hangilerinin bulunmadığını da detaylı şekilde anlatmak gerekiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.