whatsapp

Korona sorumluluğu!

ANALİZ 17.05.2020 - 02:17, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Korona sorumluluğu!

Korona salgınından korunmanın en temel kuralı, maske ve 1,5 metrelik uzaklık. Bu temel kural, “normalleşmenin de olmazsa olmazı! Normal yaşama dönmenin süresini kısaltmak için, öncelikle bu temel kurala uyulması gerekiyor. Ancak bunun çok iyi anlaşılmadığı çeşitli örneklerle gözümüzün önünde. Bunu, özellikle sokağa çıkma yasaklarının kısa süreli olarak kaldırılması günlerinde gözlemliyoruz. Aslında yanlışın sorumlusu, sadece o yanlışı yapanlar değil. Başta medya olmak üzere hepimizin! Şöyle: Kurallara uyumsuzluk salgının yayılmasına yol açıyor. Bu da hepimizin enfekte olma riskimizi büyütüyor. O zaman yapılması gereken, başta basın olmak üzere her yurttaşın, birer uyarıcı görevi üstlenmesi! Vatandaşlar ise, “temel kuralları çiğneyenleri uyarmak benim görevim” değil dememeli! Polisimizin sayıları itibariyle denetimlerde yetersiz kalabilir bu normaldir. İşte bu nedenle STK’lar olsun tek tek yurttaşlar olsun, salgın önlemlerine uyulması konusunda bir görev üstlenebilirler ve üstlenmelidirler de. Herkes yanındaki bir kural tanımazı uyarsa, her STK bunu da geniş çapta yapsa, normalleşmenin süresinin kısalmasına katkıda bulunmuş olurlar.

Korona salgınından korunmanın en temel kuralı, maske ve 1,5 metrelik uzaklık.

Bu temel kural, “normalleşmenin de olmazsa olmazı! Normal yaşama dönmenin süresini kısaltmak için, öncelikle bu temel kurala uyulması gerekiyor.

Ancak bunun çok iyi anlaşılmadığı çeşitli örneklerle gözümüzün önünde. Bunu, özellikle sokağa çıkma yasaklarının kısa süreli olarak kaldırılması günlerinde gözlemliyoruz.

Aslında yanlışın sorumlusu, sadece o yanlışı yapanlar değil. Başta medya olmak üzere hepimizin!

Şöyle:

Kurallara uyumsuzluk salgının yayılmasına yol açıyor. Bu da hepimizin enfekte olma riskimizi büyütüyor.

O zaman yapılması gereken, başta basın olmak üzere her yurttaşın, birer uyarıcı görevi üstlenmesi!

Vatandaşlar ise, “temel kuralları çiğneyenleri uyarmak benim görevim” değil dememeli!

Polisimizin sayıları itibariyle denetimlerde yetersiz kalabilir bu normaldir. İşte bu nedenle STK’lar olsun tek tek yurttaşlar olsun, salgın önlemlerine uyulması konusunda bir görev üstlenebilirler ve üstlenmelidirler de.

Herkes yanındaki bir kural tanımazı uyarsa, her STK bunu da geniş çapta yapsa, normalleşmenin süresinin kısalmasına katkıda bulunmuş olurlar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.