whatsapp

Ekmek satışları yüzde 50 düştü

EKONOMİ 03.05.2021 - 03:21, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Ekmek satışları yüzde 50 düştü

Görüntülü haber..
Seydişehir genelinde ekmek üreten fırınlar salgın ve evlere tam kapanma nedeniyle ekmek üretim kapasiteleri yüzde 50 oranında düştüğü açıklandı. İlçede 8 adet fırının günlük 30 bin ekmek üretimi korona virüs ve sokağa çıkma yasağıyla birlikte günlük satışın 15 bin ekmeğe kadar düştüğü belirtildi.   Ekmek satışlarının yarı yarıya düştüğünü dile getiren Tadım ekmek fırın işletmecisi Mehmet Kelek, " Korona virüs salgını ve yasaklar nedeniyle eve kapanan şehre köylerden gelemeyen vatandaşlar, kendi ekmeklerini pişirirken fırınlara olan rağbet azaldı. Satışımız gözle görülür şekilde yarıya düştü’’ dedi. Salgın nedeniyle vatandaşların tedirgin olduğunu belirten Kral ekmek işletmecisi Hüseyin Kızılcaadam ekmek tüketimiyle yaptığı açıklamada; "Diğer işletmelere göre fırınlar kapanmadı ama salgın ve yasaklardan dolayı İnsanlar evden fazla çıkmak istemiyorlar. Bu iki sebepten dolayı büyük düşüş yaşandı. Sıkıntılı bir süreç. Tam kapasiteyle çalışamıyoruz. Günlük 2000 civarında pide kalıyor elimde. Kalanları aşevine ihtiyaçlı insanlara dağıtıveriyoruz. Dengelemek çok zor üretimimi 1000 ekmeğe kadar düşürdüm. Fırın esnafları genel manada küçük esnaflar. Dolayısıyla bunu çok uzun vadede götüreceklerini düşünmüyorum. Şu an hepsi sağlıkçılar gibi fedakârlık yapıyor. Ben fırınımı 24 saat açık tutuyorum. 50 kişi çalıştırıyorum. Bu illetin, halkımızın üzerinde çok çabuk ve süratli şeklide kalkmasını temenni ediyorum." diye konuştu.
Görüntülü haber..

Seydişehir genelinde ekmek üreten fırınlar salgın ve evlere tam kapanma nedeniyle ekmek üretim kapasiteleri yüzde 50 oranında düştüğü açıklandı.

İlçede 8 adet fırının günlük 30 bin ekmek üretimi korona virüs ve sokağa çıkma yasağıyla birlikte günlük satışın 15 bin ekmeğe kadar düştüğü belirtildi.  

Ekmek satışlarının yarı yarıya düştüğünü dile getiren Tadım ekmek fırın işletmecisi Mehmet Kelek, " Korona virüs salgını ve yasaklar nedeniyle eve kapanan şehre köylerden gelemeyen vatandaşlar, kendi ekmeklerini pişirirken fırınlara olan rağbet azaldı. Satışımız gözle görülür şekilde yarıya düştü’’ dedi.

Salgın nedeniyle vatandaşların tedirgin olduğunu belirten Kral ekmek işletmecisi Hüseyin Kızılcaadam ekmek tüketimiyle yaptığı açıklamada; "Diğer işletmelere göre fırınlar kapanmadı ama salgın ve yasaklardan dolayı İnsanlar evden fazla çıkmak istemiyorlar. Bu iki sebepten dolayı büyük düşüş yaşandı. Sıkıntılı bir süreç. Tam kapasiteyle çalışamıyoruz. Günlük 2000 civarında pide kalıyor elimde. Kalanları aşevine ihtiyaçlı insanlara dağıtıveriyoruz. Dengelemek çok zor üretimimi 1000 ekmeğe kadar düşürdüm. Fırın esnafları genel manada küçük esnaflar. Dolayısıyla bunu çok uzun vadede götüreceklerini düşünmüyorum. Şu an hepsi sağlıkçılar gibi fedakârlık yapıyor. Ben fırınımı 24 saat açık tutuyorum. 50 kişi çalıştırıyorum. Bu illetin, halkımızın üzerinde çok çabuk ve süratli şeklide kalkmasını temenni ediyorum." diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.