whatsapp

Devlet okulu mu, özel okul mu?

ANALİZ 27.08.2019 - 13:03, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Devlet okulu mu, özel okul mu?

Bu okula ne oldu. Devlet kendi okulunu tamir ettiremedi mi? Çok yazık! Kafam çok karışık. Bazı konular var, aklımı sürekli kurcalayan. Ve buna rağmen bir türlü yazamadığım. Yazsam, konuyu aklımın diplerinde gömdüğüm yerlerden çıkararak çözülmesi gereken bir hale getirmiş olacağım. Ben Çocuğumu Devlet Okuluna Göndermek İstiyorum. Daha doğrusu, Diyeceksiniz ki orası yine devlet okulu! O zaman ismini niye değiştirdiniz? Ben ilkokula başladığım okulun ismi aynı, Mahmut Esat Ortaokulun ismi aynı 55 yıldır hiç değişmedi. 40 yıl önceden Alüminyum İlkokulu yapıldı. Her türlü aileden çocuklar orada eğitimini tamamladı. Alüminyum ilkokulu 1982 de yapıldı. Ondan önce aynı yerde büyük barakada eğitime başlamıştı. Şimdi Alüminyum İlkokulu’nun adı Eti Alüminyum A.Ş Emine Cengiz İlkokulu olarak değişti. ETİ Alüminyum A.Ş’nin yardımlarından dolayı Kaymakamlık ilgili Bakanlığa, ETİ A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Cengiz’in annesi Emine Cengiz’in adının okula verilmesine yönelik yazı gönderdi. Bakanlıktan gelen onaydan sonra okulun adı ETİ A.Ş Emine Cengiz İlkokulu olarak değiştirildi. Kafam karışık. Ne diyordum? Burası Devlet okulumu? Özel okul mu? Birçok insan da bunun tam tersini düşünebilir. Devlet kendi okulunu tamir ettirip yenileyemedi mi? Çok yazık. Benim için tek ismiyle ‘Alüminyum’ bir değerdir! Markadır. Bu isim değiştirilemez! Şirket kendi atlarına bir okul daha yaptırabilir. Buna kimse karşı çıkmaz!   Kimseyi itham etmiyorum. Okulun ismi değişmemeliydi diyorum!  Yoksa Belediyenin ismini de değiştirin olsun bitsin!

Bu okula ne oldu. Devlet kendi okulunu tamir ettiremedi mi? Çok yazık! Kafam çok karışık.

Bazı konular var, aklımı sürekli kurcalayan. Ve buna rağmen bir türlü yazamadığım. Yazsam, konuyu aklımın diplerinde gömdüğüm yerlerden çıkararak çözülmesi gereken bir hale getirmiş olacağım.

Ben Çocuğumu Devlet Okuluna Göndermek İstiyorum. Daha doğrusu,

Diyeceksiniz ki orası yine devlet okulu! O zaman ismini niye değiştirdiniz?

Ben ilkokula başladığım okulun ismi aynı, Mahmut Esat Ortaokulun ismi aynı 55 yıldır hiç değişmedi.

40 yıl önceden Alüminyum İlkokulu yapıldı. Her türlü aileden çocuklar orada eğitimini tamamladı.

Alüminyum ilkokulu 1982 de yapıldı. Ondan önce aynı yerde büyük barakada eğitime başlamıştı. Şimdi Alüminyum İlkokulu’nun adı Eti Alüminyum A.Ş Emine Cengiz İlkokulu olarak değişti.

ETİ Alüminyum A.Ş’nin yardımlarından dolayı Kaymakamlık ilgili Bakanlığa, ETİ A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Cengiz’in annesi Emine Cengiz’in adının okula verilmesine yönelik yazı gönderdi. Bakanlıktan gelen onaydan sonra okulun adı ETİ A.Ş Emine Cengiz İlkokulu olarak değiştirildi.

Kafam karışık. Ne diyordum? Burası Devlet okulumu? Özel okul mu?

Birçok insan da bunun tam tersini düşünebilir.

Devlet kendi okulunu tamir ettirip yenileyemedi mi? Çok yazık. Benim için tek ismiyle ‘Alüminyum’ bir değerdir! Markadır. Bu isim değiştirilemez!

Şirket kendi atlarına bir okul daha yaptırabilir. Buna kimse karşı çıkmaz!  

Kimseyi itham etmiyorum. Okulun ismi değişmemeliydi diyorum! 

Yoksa Belediyenin ismini de değiştirin olsun bitsin!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.