whatsapp

CHP Konya İl Başkanlığına Nejat Türktaş seçildi

SİYASET (SG) - Seydişehir Gündem | 20.10.2025 - 02:41, Güncelleme: 20.10.2025 - 02:41
 

CHP Konya İl Başkanlığına Nejat Türktaş seçildi

CHP 39. Olağan Konya İl Kongresi'nde Nejat Türktaş 314 oy alarak CHP Konya İl Başkanı seçildi.
Türktaş, “Konya’da umudun yeniden doğuşu için buradayız” dedi. CHP 39. Olağan Konya İl Kongresi toplandı. Kongreye CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat ve çok sayıda partili katıldı. Seçimde mevcut İl Başkanı Bekir Yaman ile İl Başkanlığı’na aday olan Nejat Türktaş, yarıştı. Kesinleşen sonuçlara göre, iki adaylı yarışta Yeşil Pusula adayı Nejat Türktaş, rakibi Bekir Yaman’ı 17 oy farkla geride bırakarak CHP Konya İl Başkanı seçildi. Nejat Türktaş (Yeşil Pusula): 314 oy Bekir Yaman (Kırmızı Pusula): 297 oy Yeni başkan Nejat Türktaş, kongrede yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Bu seçimin bir kaybedeni yok, seçimi kazanan Cumhuriyet Halk Partisi olmuştur. Her birinizin emeğine teşekkür ediyorum. Bekir başkan benim her zaman ağabeyim olmuştur, olmaya da devam edecektir." Bu sözlerle Nejat Türktaş, birlik ve beraberlik mesajı vererek CHP Konya İl Başkanlığı görevini resmen üstlenmiş oldu. Nejat Türktaş kimdir?  1994 yılında Konya’nın Ereğli ilçesinde dünyaya gelen Nejat Türktaş, eğitimini Necmettin Erbakan Üniversitesi İnşaat Bölümü’nde tamamladı. İş hayatında otomotiv sektöründe faaliyet gösteren Türktaş, girişimcilik ve liderlik yetenekleriyle öne çıkıyor. Siyasi kariyerine Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları’nda başlayan Nejat Türktaş, daha sonra Ereğli Belediyesi Meclis Üyesi Adaylığı ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. 2023 yılında CHP Ereğli İlçe Başkanlığı’na seçilen Türktaş, aynı yıl yapılan kongrede yeniden bu göreve getirildi. “Ereğli İl Olsun” kampanyasıyla yerel kamuoyunun dikkatini çeken Türktaş, 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde CHP’nin Ereğli Belediyesi’ni 30 yıl aradan sonra kazanmasında etkin rol oynadı.  Evli ve iki çocuk babası olan Nejat Türktaş, hem iş hem de siyasi yaşamında aktif rolünü sürdürüyor.
CHP 39. Olağan Konya İl Kongresi'nde Nejat Türktaş 314 oy alarak CHP Konya İl Başkanı seçildi.

Türktaş, “Konya’da umudun yeniden doğuşu için buradayız” dedi.

CHP 39. Olağan Konya İl Kongresi toplandı. Kongreye CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat ve çok sayıda partili katıldı.

Seçimde mevcut İl Başkanı Bekir Yaman ile İl Başkanlığı’na aday olan Nejat Türktaş, yarıştı.

Kesinleşen sonuçlara göre, iki adaylı yarışta Yeşil Pusula adayı Nejat Türktaş, rakibi Bekir Yaman’ı 17 oy farkla geride bırakarak CHP Konya İl Başkanı seçildi.

Nejat Türktaş (Yeşil Pusula): 314 oy

Bekir Yaman (Kırmızı Pusula): 297 oy

Yeni başkan Nejat Türktaş, kongrede yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Bu seçimin bir kaybedeni yok, seçimi kazanan Cumhuriyet Halk Partisi olmuştur. Her birinizin emeğine teşekkür ediyorum. Bekir başkan benim her zaman ağabeyim olmuştur, olmaya da devam edecektir."

Bu sözlerle Nejat Türktaş, birlik ve beraberlik mesajı vererek CHP Konya İl Başkanlığı görevini resmen üstlenmiş oldu.
Nejat Türktaş kimdir? 

1994 yılında Konya’nın Ereğli ilçesinde dünyaya gelen Nejat Türktaş, eğitimini Necmettin Erbakan Üniversitesi İnşaat Bölümü’nde tamamladı. İş hayatında otomotiv sektöründe faaliyet gösteren Türktaş, girişimcilik ve liderlik yetenekleriyle öne çıkıyor.

Siyasi kariyerine Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları’nda başlayan Nejat Türktaş, daha sonra Ereğli Belediyesi Meclis Üyesi Adaylığı ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. 2023 yılında CHP Ereğli İlçe Başkanlığı’na seçilen Türktaş, aynı yıl yapılan kongrede yeniden bu göreve getirildi.

“Ereğli İl Olsun” kampanyasıyla yerel kamuoyunun dikkatini çeken Türktaş, 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde CHP’nin Ereğli Belediyesi’ni 30 yıl aradan sonra kazanmasında etkin rol oynadı. 

Evli ve iki çocuk babası olan Nejat Türktaş, hem iş hem de siyasi yaşamında aktif rolünü sürdürüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.