Akşehir’den Ankara’ya ziyaret: ticaret, sanayi ve tarım görüşmeleri

Ziyaret programında sektörlere yönelik talepler, mevcut durum analizleri ve yeni yatırım potansiyelleri detaylı şekilde masaya yatırıldı.

TMO’da Haşhaş Üretimi Masaya Yatırıldı
Heyet ilk olarak TMO Genel Müdürlüğü’nü ziyaret ederek Haşhaş ve Alkaloid İşleri Daire Başkanı Erdoğan Kılıç ile görüştü.
Türkiye’deki haşhaş üretiminin yaklaşık %35’ini karşılayan Akşehir ve çevresindeki üretim potansiyeli, toplantının ana gündemini oluşturdu.

Ziyarette haşhaş ekim alanlarının durumu, üretici destekleri, ürün alım süreçleri ve ihracat potansiyeli gibi konularda karşılıklı değerlendirmeler yapıldı. Bölgenin bu alandaki güçlü konumu nedeniyle görüşmenin oldukça verimli geçtiği belirtildi.

BAKAN YARDIMCISI ORUÇ BABA İNANLA GÖRÜŞÜLDÜ

Heyetin bir sonraki durağı, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan oldu.
Bu ziyarette Akşehir TSO Başkanı Ender Kalkan ve Akşehir Gıda İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Onur Keskin de yer aldı.Toplantıda;Akşehir Organize Sanayi Bölgesi,Akşehir Gıda İhtisas OSB, Yunak Organize Sanayi Bölgesi hakkındaki güncel gelişmeler, yatırımcı talepleri ve devam eden çalışmalar detaylı şekilde aktarıldı. İlçenin sanayi yapılanmasının güçlendirilmesi adına verilen destekler için teşekkür edildi.

Ankara’daki temaslarını sürdüren heyet, TBMM’de Akşehir Milletvekili Orhan Erdem ile bir araya geldi.
Görüşmede ilçenin ticaret, sanayi ve tarımsal üretim yapısına ilişkin güncel bilgiler aktarılırken, Milletvekili Erdem’e Akşehir’e verdiği sürekli destekler dolayısıyla teşekkür edildi. Heyetin son ziyareti ise Adalet Bakanı Yılmaz Tunç oldu.
Akşehir’e kazandırılan ve kısa süre içinde faaliyete geçmesi beklenen yeni Akşehir Adliye Binası için Bakan Tunç’a teşekkürlerini sunan heyet, yeni yapının ilçeye önemli bir hizmet sağlayacağını ifade etti.

“Akşehir İçin Verimli Bir Gün Oldu”
Ankara temaslarını değerlendiren Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ender Kalkan  yapılan görüşmelerin Akşehir’in tarımı, ticareti ve sanayi yapılanması açısından son derece faydalı geçtiğini belirtti.
Haşhaş üretiminden OSB’lere, adliye binasından ekonomik gelişmelere kadar birçok konuda önemli adımların atıldığı bu ziyaretler, Akşehir’in kalkınmasına katkı sağlayacak nitelikte oldu.