whatsapp

Türkiye'nin öncelikli sorunu ekonomi ve işsizlik

ANALİZ (SG) - Seydişehir Gündem | 21.04.2024 - 01:39, Güncelleme: 21.04.2024 - 01:39
 

Türkiye'nin öncelikli sorunu ekonomi ve işsizlik

Ipsos’un yayınladığı rapora göre katılımcıların yüzde 85’i ülkedeki en büyük sorunun ekonomi ve işsizlik olduğunu belirtti.
Araştırma şirketi Ipsos, dünya çapında 29 farklı ülkede bir araştırma gerçekleştirdi. Katılımcıların en büyük endişe kaynaklarını belirlemeyi hedefleyen araştırmaya bazı ülkelerde bin, Türkiye dâhil bazı ülkelerde ise 500 kişi katıldı. EKONOMİ, İŞSİZLİK… Elde edilen bulgulara göre, dünya genelindeki insanların en çok endişe duyduğu konular arasında enflasyon, suç, yoksulluk ve sosyal eşitsizlik, işsizlik öne çıktı. Türkiye'nin ise en önemli sorunu ekonomi olarak belirlendi. Türkiye’nin genel durumundan memnun olmayanların oranı yüzde 75 oldu. Ülke ekonomisinden memnun olmayanların oranı ise yüzde 77 olarak kaydedildi. YÜZDE 65’İ HAYIR DEDİ Ankete katılanların çoğunluğu, resmi enflasyon oranlarının hissedilen enflasyonun altında olduğunu düşündü. Enflasyonu TÜİK’in açıkladığı seviyede hissedenlerin oranı yüzde 13 olurken, katılımcıların yüzde 65’i “hayır, daha yüksek hissediliyor” Katılımcıların yüzde 5’i ise enflasyonu daha düşük hissettiğini savundu. YÜZDE 75’İ MEMNUN DEĞİL Araştırmanın bir diğer dikkat çekici sonucu, Türkiye'deki genel memnuniyetsizlik ve ekonomik belirsizliğin yüksekliği oldu. Ankete katılanların üçte ikisi Türkiye'nin genel durumundan memnun olmadıklarını belirtti. Ankete katılan 4 kişiden üçü (yüzde 75) Türkiye’nin genel durumundan memnun olmadığını bildirdi. Memnun olanların oranı yüzde 18 çıktı. Yine 4 kişiden üçü (yüzde 74) enflasyonun çok veya biraz artacağını düşünüyor. Benzer şekilde, katılımcıların yüzde 71’i döviz kurunun yükseleceğine inandığını belirtti. Yüzde 72’si ise son bir ayda alım gücünün azaldığını hissettiğini bildirdi.
Ipsos’un yayınladığı rapora göre katılımcıların yüzde 85’i ülkedeki en büyük sorunun ekonomi ve işsizlik olduğunu belirtti.

Araştırma şirketi Ipsos, dünya çapında 29 farklı ülkede bir araştırma gerçekleştirdi. Katılımcıların en büyük endişe kaynaklarını belirlemeyi hedefleyen araştırmaya bazı ülkelerde bin, Türkiye dâhil bazı ülkelerde ise 500 kişi katıldı.

EKONOMİ, İŞSİZLİK…

Elde edilen bulgulara göre, dünya genelindeki insanların en çok endişe duyduğu konular arasında enflasyon, suç, yoksulluk ve sosyal eşitsizlik, işsizlik öne çıktı. Türkiye'nin ise en önemli sorunu ekonomi olarak belirlendi. Türkiye’nin genel durumundan memnun olmayanların oranı yüzde 75 oldu. Ülke ekonomisinden memnun olmayanların oranı ise yüzde 77 olarak kaydedildi.

YÜZDE 65’İ HAYIR DEDİ

Ankete katılanların çoğunluğu, resmi enflasyon oranlarının hissedilen enflasyonun altında olduğunu düşündü. Enflasyonu TÜİK’in açıkladığı seviyede hissedenlerin oranı yüzde 13 olurken, katılımcıların yüzde 65’i “hayır, daha yüksek hissediliyor” Katılımcıların yüzde 5’i ise enflasyonu daha düşük hissettiğini savundu.

YÜZDE 75’İ MEMNUN DEĞİL

Araştırmanın bir diğer dikkat çekici sonucu, Türkiye'deki genel memnuniyetsizlik ve ekonomik belirsizliğin yüksekliği oldu. Ankete katılanların üçte ikisi Türkiye'nin genel durumundan memnun olmadıklarını belirtti. Ankete katılan 4 kişiden üçü (yüzde 75) Türkiye’nin genel durumundan memnun olmadığını bildirdi. Memnun olanların oranı yüzde 18 çıktı. Yine 4 kişiden üçü (yüzde 74) enflasyonun çok veya biraz artacağını düşünüyor. Benzer şekilde, katılımcıların yüzde 71’i döviz kurunun yükseleceğine inandığını belirtti. Yüzde 72’si ise son bir ayda alım gücünün azaldığını hissettiğini bildirdi.

İstanbul HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.