whatsapp

Zübeyde Özsoy Yavuz Cumhuriyet sergisi açtı

KÜLTÜR - SANAT 19.10.2018 - 23:00, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Zübeyde Özsoy Yavuz Cumhuriyet sergisi açtı

Ressam Zübeyde Özsoy Yavuz Küratörlüğünde açılan Geleneksel 29 Ekim 1923 95. Yıla Özel 95 Eser “Cumhuriyet Sergisi “  17 Ekim 2018 saat: 14 de Dokuma Modern Sanatlar Galerisinde açıldı. Sergi açılışını Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Sergi küratörü ve Ressam Zübeyde Özsoy Yavuz, Ressam Devrim Erbil, Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy Erdem Beyazıt Kültür Merkezi Müdürü Erdal Çelik, sanatçılar ve sanatseverler gerçekleştirdi. Bu yıl 4.cüsü düzenlenen Cumhuriyet sergisinde, yurtiçi ve yurt dışından 95 sanatçının eseri yer aldı. Açılışta Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. yılını kutluyorum. Cumhuriyetimize nice güzel aydınlık yarınlar diliyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onun silah arkadaşlarını, milli mücadelemizin ölümsüz kahramanlarını; bu toprakları milletimizin yurdu yapmak için kanını, canını her şeyini bu ülkeye veren ölümsüz kahramanlarımızı hürmetle, minnetle, şükranla yâd ediyoruz. Hepsinin mekânı cennet, makamları âli olsun” dedi. Türk milletinin binlerce yıllık tarihi içerisindeki en büyük kazanımının cumhuriyet olduğunun altını çizen Başkan Hakan Tütüncü, “Cumhuriyetin 95. yılını kültür ve sanat etkinliği ile kutlamak istedik. Biz her şeyden evvel istikbale mazideki başarılarımızı taşımak istiyorsak bunu kültür ve sanatla yapmalıyız. Kültür ve sanatla kendi başarılarını geleceğe taşıma konusunda gayret gösteren milletler yarına dair söz söyleme niteliğine de sahip olurlar. Cumhuriyetimizin 95. kuruluş yıldönümünde 95. Yıla Özel 95 Eser Cumhuriyet Sergisi çok anlamlı olmuştur. Dedi       Serginin Küratörlüğünü yapan Ressam Zübeyde Özsoy Yavuz konuşmasında   “Biz 15 Ekim 2015 yılından bu yana; cumhuriyet in kuruluşunu kutlamak için çıktık yola. Amacımız sanat adına herhangi bir sergi düzenlemekten ziyade, sanat adına Cumhuriyeti kutlamak. Anadolu’yu bize tekrar canları pahasına hediye eden Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının duyduğumuz minnetin ifadesidir şu an yaptığımız. Renk ile boya ile gökkuşağının renklerinin aydınlığının, milletimin ve ülkemin üzerinde aynı canlılığı ve aynı ruhu koruması adına… Geleceğin aydınlık kalması adına… Milli birlik beraberlik ruhu için... Vatan için, millet için, yaşam için, Biz sanat adına, katkı koymak istedik. Bayramımızı kutlamak istedik. Plastik sanatlar adına… Biz bu günü bunun için yaşıyoruz… Dedi. Sergi açılışından sonra Kepez belediye Başkanı Hakan tütüncü Sergi küratörü ve Ressam Zübeyde Yavuz rehberliğinde sergiyi gezdi. Sonrasında Ayrıca Duayen Sanatçı Ressam Devril Erbil in sunumu ile sergi devam etti. Birbirinden seçkin eserlerin yer aldığı, sergi 17 Aralık 2018 tarihine kadar gezilebilir.

Ressam Zübeyde Özsoy Yavuz Küratörlüğünde açılan Geleneksel 29 Ekim 1923 95. Yıla Özel 95 Eser “Cumhuriyet Sergisi “  17 Ekim 2018 saat: 14 de Dokuma Modern Sanatlar Galerisinde açıldı. Sergi açılışını Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Sergi küratörü ve Ressam Zübeyde Özsoy Yavuz, Ressam Devrim Erbil, Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy Erdem Beyazıt Kültür Merkezi Müdürü Erdal Çelik, sanatçılar ve sanatseverler gerçekleştirdi.

Bu yıl 4.cüsü düzenlenen Cumhuriyet sergisinde, yurtiçi ve yurt dışından 95 sanatçının eseri yer aldı.

Açılışta Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. yılını kutluyorum. Cumhuriyetimize nice güzel aydınlık yarınlar diliyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onun silah arkadaşlarını, milli mücadelemizin ölümsüz kahramanlarını; bu toprakları milletimizin yurdu yapmak için kanını, canını her şeyini bu ülkeye veren ölümsüz kahramanlarımızı hürmetle, minnetle, şükranla yâd ediyoruz. Hepsinin mekânı cennet, makamları âli olsun” dedi.

Türk milletinin binlerce yıllık tarihi içerisindeki en büyük kazanımının cumhuriyet olduğunun altını çizen Başkan Hakan Tütüncü, “Cumhuriyetin 95. yılını kültür ve sanat etkinliği ile kutlamak istedik. Biz her şeyden evvel istikbale mazideki başarılarımızı taşımak istiyorsak bunu kültür ve sanatla yapmalıyız. Kültür ve sanatla kendi başarılarını geleceğe taşıma konusunda gayret gösteren milletler yarına dair söz söyleme niteliğine de sahip olurlar. Cumhuriyetimizin 95. kuruluş yıldönümünde 95. Yıla Özel 95 Eser Cumhuriyet Sergisi çok anlamlı olmuştur. Dedi

      Serginin Küratörlüğünü yapan Ressam Zübeyde Özsoy Yavuz konuşmasında   “Biz 15 Ekim 2015 yılından bu yana; cumhuriyet in kuruluşunu kutlamak için çıktık yola. Amacımız sanat adına herhangi bir sergi düzenlemekten ziyade, sanat adına Cumhuriyeti kutlamak. Anadolu’yu bize tekrar canları pahasına hediye eden Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının duyduğumuz minnetin ifadesidir şu an yaptığımız. Renk ile boya ile gökkuşağının renklerinin aydınlığının, milletimin ve ülkemin üzerinde aynı canlılığı ve aynı ruhu koruması adına… Geleceğin aydınlık kalması adına… Milli birlik beraberlik ruhu için... Vatan için, millet için, yaşam için, Biz sanat adına, katkı koymak istedik. Bayramımızı kutlamak istedik. Plastik sanatlar adına… Biz bu günü bunun için yaşıyoruz… Dedi.

Sergi açılışından sonra Kepez belediye Başkanı Hakan tütüncü Sergi küratörü ve Ressam Zübeyde Yavuz rehberliğinde sergiyi gezdi. Sonrasında Ayrıca Duayen Sanatçı Ressam Devril Erbil in sunumu ile sergi devam etti.

Birbirinden seçkin eserlerin yer aldığı, sergi 17 Aralık 2018 tarihine kadar gezilebilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.