whatsapp

Ziraat odasında haşhaş ekimi toplantısı

EKONOMİ 05.10.2019 - 03:04, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Ziraat odasında haşhaş ekimi toplantısı

Konya’nın Seydişehir ilçesi Ziraat Odası Başkanlığı tarafından köy muhtarları ile haşhaş ekimi toplantısı yapıldı. Ziraat Odası Başkanı İsmail Korkmaz, Köy Muhtarlarıyla bir araya gelerek haşhaş kotasını görüştü. Toplantıda haşhaş sorunları dile getirildi. Yaşanan sıkıntılara çözüm arandı. Haşhaş üretimi kotasının artırılmasını isteyen Başkan Korkmaz, “Yıllık 25 bin ton olan Afyon haşhaş fabrikasında şu anda stoklarında 45 bin ton haşhaş olduğunu belirterek ABD’nin fabrikadan morfin almadığını dile getirdiler. Bu nedenle Türkiye genelinde ekim alanları daraltılarak kota indirimi uygulanacağını kaydettiler. Çiftçilerimizin yüzlerinin gülmesini beklerken kota kararıyla karşılaştılar. Bu bakanlar kurulu kararıyla çiftçilerimize bir darbe daha vuruldu.  Geçen yıl 22 köyde 5 bin 200 dekar alanda haşhaş ekilirken bu yıl 3 bin tona düşürüldü. Tüm görüşmelerimizden hiçbir çözüm bulamadık. Çiftçilerimize bahane üretiyorlar. Kota artırımı yapılırsa haşhaş üretimi de artar, üreticilerimiz de daha çok haşhaş üretimine yönelir. Kota artırma talebini Toprak Mahsulleri Ofisi Beyşehir müdürlüğü aracılığıyla bakanlık yetkililerine sunduk. Çiftçilerimizin güz ekimini yapabilmesi için mağduriyetin giderilmesini istiyoruz.’’ diye konuştu.

Konya’nın Seydişehir ilçesi Ziraat Odası Başkanlığı tarafından köy muhtarları ile haşhaş ekimi toplantısı yapıldı.

Ziraat Odası Başkanı İsmail Korkmaz, Köy Muhtarlarıyla bir araya gelerek haşhaş kotasını görüştü. Toplantıda haşhaş sorunları dile getirildi. Yaşanan sıkıntılara çözüm arandı.

Haşhaş üretimi kotasının artırılmasını isteyen Başkan Korkmaz, “Yıllık 25 bin ton olan Afyon haşhaş fabrikasında şu anda stoklarında 45 bin ton haşhaş olduğunu belirterek ABD’nin fabrikadan morfin almadığını dile getirdiler. Bu nedenle Türkiye genelinde ekim alanları daraltılarak kota indirimi uygulanacağını kaydettiler. Çiftçilerimizin yüzlerinin gülmesini beklerken kota kararıyla karşılaştılar. Bu bakanlar kurulu kararıyla çiftçilerimize bir darbe daha vuruldu.  Geçen yıl 22 köyde 5 bin 200 dekar alanda haşhaş ekilirken bu yıl 3 bin tona düşürüldü. Tüm görüşmelerimizden hiçbir çözüm bulamadık. Çiftçilerimize bahane üretiyorlar. Kota artırımı yapılırsa haşhaş üretimi de artar, üreticilerimiz de daha çok haşhaş üretimine yönelir. Kota artırma talebini Toprak Mahsulleri Ofisi Beyşehir müdürlüğü aracılığıyla bakanlık yetkililerine sunduk. Çiftçilerimizin güz ekimini yapabilmesi için mağduriyetin giderilmesini istiyoruz.’’ diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.