whatsapp

Yerel seçimlerin önemi

ANALİZ 23.11.2018 - 01:23, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Yerel seçimlerin önemi

31 Mart 2019 yılında yapılacak yerel seçimlerde özellikle büyük illerde gerek iktidar gerekse muhalefet liderleri gösterilecek belediye başkan adaylarını belirleme çalışmalarında kara kara düşünüyorlar. Birçok kişide başkan olmak, meclis üyesi olmak, muhtar olmak için mücadele veriyor. Ülkemizde Başkanlık sisteminin gün geçtikçe daha iyi anlaşılması üzerine siyasi partilerden herkesin başkan olmak için mücadele verdiği şu günlerde asıl anlaşılması gerekenin son genel seçimlerde yarısı kabul edilen, yaklaşan yerel seçimlerde ise tamamı kabul edilecek olan başkanlık sisteminin yaratacağı enformasyondur. Çünkü tek başına başkanlık sisteminin yerel seçimlerde çok önemli sistem olduğu gün geçtikçe çok daha iyi anlaşılıyor. Yani bundan sonraki başkanı özellikle yerel seçimlerdeki başkanı kendi emniyeti ile oluşturacağı yerel kanunlar çıkaracağını başkan Erdoğan’la muhalefet partilerinin genel başkanları biliyorlar. Ardından getirecek olan bölgesel yönetim sistemi (genişletilmiş büyükşehir) ile başkanların eli daha güçlenecek. İyi bir başkanında yerel den genel başkan olacağı da bilinmelidir. İnanmıyorsak Amerika’nın başkanlarının yerelden geldiğini görerek yetmezse Almanya, Belçika ve Fransa’ya bakmak gerek. Hatta Afrika’ya Asya ya bakın. Çünkü bugünkü dünyada birçok başkanın yerelden gelerek Erdoğan gibi başkan olduğunu anlamak gerek.

31 Mart 2019 yılında yapılacak yerel seçimlerde özellikle büyük illerde gerek iktidar gerekse muhalefet liderleri gösterilecek belediye başkan adaylarını belirleme çalışmalarında kara kara düşünüyorlar.

Birçok kişide başkan olmak, meclis üyesi olmak, muhtar olmak için mücadele veriyor.

Ülkemizde Başkanlık sisteminin gün geçtikçe daha iyi anlaşılması üzerine siyasi partilerden herkesin başkan olmak için mücadele verdiği şu günlerde asıl anlaşılması gerekenin son genel seçimlerde yarısı kabul edilen, yaklaşan yerel seçimlerde ise tamamı kabul edilecek olan başkanlık sisteminin yaratacağı enformasyondur.

Çünkü tek başına başkanlık sisteminin yerel seçimlerde çok önemli sistem olduğu gün geçtikçe çok daha iyi anlaşılıyor.

Yani bundan sonraki başkanı özellikle yerel seçimlerdeki başkanı kendi emniyeti ile oluşturacağı yerel kanunlar çıkaracağını başkan Erdoğan’la muhalefet partilerinin genel başkanları biliyorlar. Ardından getirecek olan bölgesel yönetim sistemi (genişletilmiş büyükşehir) ile başkanların eli daha güçlenecek. İyi bir başkanında yerel den genel başkan olacağı da bilinmelidir.

İnanmıyorsak Amerika’nın başkanlarının yerelden geldiğini görerek yetmezse Almanya, Belçika ve Fransa’ya bakmak gerek. Hatta Afrika’ya Asya ya bakın.

Çünkü bugünkü dünyada birçok başkanın yerelden gelerek Erdoğan gibi başkan olduğunu anlamak gerek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.