whatsapp

Yaşlı insanlarımızı üzecek davranışlardan kaçınmalıyız

ANALİZ 31.05.2020 - 03:08, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Yaşlı insanlarımızı üzecek davranışlardan kaçınmalıyız

15 Büyük kentte bu hafta sonu da sokağa çıkma yasağı oldu. Ancak, 1 Haziran’dan itibaren kısıtlamalar büyük ölçüde ortadan kalkacak. Korona salgını sürerken normalleşme sürecinde atılan bu büyük adımlar ne getirecek? Bu şimdiden bilinmiyor. Ama 1 Haziran’dan itibaren riskli bir sürece gireceğimiz de açık. Uzmanlar sıcakların salgını gerileteceği görüşünde. Buna karşılık maske, sosyal mesafe ve hijyen önlemlerinin sıkı şekilde uygulanmasını istiyorlar. Seydişehir’de 65 yaş ve üstüne sadece Pazar günleri sokağa çıkma izni devam edecek. 65 yaş ve üstünün içinde bulunan işyeri sahipleri, esnaf, tüccar ve işadamlarına yasaktan muaf tutulması ise 65 yaş üstü insanlarımızın iş yeri sahiplerine karşı dışlanmış gibi bir ortam oluşturuyor. 65 yaş üstünü evde tutarken diğer yandan gençlerin sokakta maskesiz ve sosyal mesafe olmaksızın dolaşmaları ise ayrı bir tehlike oluşturuyor. Bu durumda denetleme yükünün artırılması gerekecektir. Şunu unutmamalıyız. Salgın sürüyor. Önlemler konusunda gevşemeler, salgının yeniden yükselişe geçmesine neden olabilir. Her köşeye her kişi üzerine güvenlik güçlerini koymak sorunu çözmüyor. Gencinden yaşlısına kadar duyarlı olarak sorumluluklarını bilmeliler. Korona mevzuatlarına kesinlikle uymaları önemlidir. Bu nedenle hepimizin bu konuda çok duyarlı olmamız gerekiyor. Geriye dönülüp dönülmeyeceği bizim elimizde! 65 yaş üstü insanlarımıza da biraz daha esneklik getirilmesi onları rahatlatacaktır. Konuştuğumuz birçok ileri yaşlardaki vatandaşlarımızı evde sıkıldıklarını ruhsal ve çeşitli hastalıkların başladığını söylemektedirler. Şunu söyleyeyim yaşlı vatandaşlarımız gençlerden daha duyarlı ve dikkatlidir. Hem değirmenci mahallemizdeki insanlarımızı, hem de yaşlılarımızı üzecek her türlü hareket ten kaçınmalıyız. Bunu özellikle unutmamalıyız!

15 Büyük kentte bu hafta sonu da sokağa çıkma yasağı oldu.

Ancak, 1 Haziran’dan itibaren kısıtlamalar büyük ölçüde ortadan kalkacak.

Korona salgını sürerken normalleşme sürecinde atılan bu büyük adımlar ne getirecek?

Bu şimdiden bilinmiyor. Ama 1 Haziran’dan itibaren riskli bir sürece gireceğimiz de açık.

Uzmanlar sıcakların salgını gerileteceği görüşünde. Buna karşılık maske, sosyal mesafe ve hijyen önlemlerinin sıkı şekilde uygulanmasını istiyorlar.

Seydişehir’de 65 yaş ve üstüne sadece Pazar günleri sokağa çıkma izni devam edecek. 65 yaş ve üstünün içinde bulunan işyeri sahipleri, esnaf, tüccar ve işadamlarına yasaktan muaf tutulması ise 65 yaş üstü insanlarımızın iş yeri sahiplerine karşı dışlanmış gibi bir ortam oluşturuyor.

65 yaş üstünü evde tutarken diğer yandan gençlerin sokakta maskesiz ve sosyal mesafe olmaksızın dolaşmaları ise ayrı bir tehlike oluşturuyor.

Bu durumda denetleme yükünün artırılması gerekecektir.

Şunu unutmamalıyız. Salgın sürüyor. Önlemler konusunda gevşemeler, salgının yeniden yükselişe geçmesine neden olabilir. Her köşeye her kişi üzerine güvenlik güçlerini koymak sorunu çözmüyor. Gencinden yaşlısına kadar duyarlı olarak sorumluluklarını bilmeliler. Korona mevzuatlarına kesinlikle uymaları önemlidir.

Bu nedenle hepimizin bu konuda çok duyarlı olmamız gerekiyor.

Geriye dönülüp dönülmeyeceği bizim elimizde! 65 yaş üstü insanlarımıza da biraz daha esneklik getirilmesi onları rahatlatacaktır. Konuştuğumuz birçok ileri yaşlardaki vatandaşlarımızı evde sıkıldıklarını ruhsal ve çeşitli hastalıkların başladığını söylemektedirler. Şunu söyleyeyim yaşlı vatandaşlarımız gençlerden daha duyarlı ve dikkatlidir. Hem değirmenci mahallemizdeki insanlarımızı, hem de yaşlılarımızı üzecek her türlü hareket ten kaçınmalıyız. Bunu özellikle unutmamalıyız!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.