whatsapp

Ülkü Ocaklarından aşure etkinliği

SİVİL TOPLUM 12.09.2019 - 22:26, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Ülkü Ocaklarından aşure etkinliği

Seydişehir Ülkü Ocakları tarafından Muharrem ayı nedeniyle aşure günü programı düzenledi. Hicri takvime göre her Muharrem ayının 10. gününde idrak edilen Aşure Günü münasebetiyle Seydişehir Ülkü Ocakları aşure dağıttı. İlçe merkezinde bulunan Seydişehir Ülkü Ocakları önünde gerçekleşen aşure dağıtımına ilçe halkı ve çok sayıda genç kardeşimiz katıldı. Seydişehir Ülkü Ocakları başkanı Orhan Balcı aşure dağıtımı programına ilişkin bilgiler vererek, aşure dağıtımının Seydişehir Ülkü Ocakları binasının önünde gerçekleştirdiğini belirtti Balcı açıklamasında, 680 yılında dönemin Emevi halifesi Muaviye'nin oğlu olan Yezit’in, Peygamber Efendimizin can paresi olan torunu Hz. Hüseyin'i ve yanında ehli beyitten olan 72 tane Müslümanın şehit edilişinin yıl dönümü münasebeti ile ve hain darbenin yıl dönümünde işkence gören, hayatını kaybeden Ülkücü Şehitlerimizi anmak için toplandıklarını belirterek, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Muharrem ayı denince her zaman akla iyilikler ihsanlar gelmektedir. Kur-anı Kerimde hadisi şerifte İslam mütefekkirlerinde öğrendiğimiz kadarıyla Hz. Adem’in tövbesinin kabul edildiği Hz. İbrahim’in Nemrut'un ateşinden kurtulduğu, Hz. Nuh'un Nuh tufanın kurtulduğu, yüce Allah'ın yeri göğü denizleri yarattığı ay muharrem ayıdır. Aşure birliğin beraberliğin ve kardeşliğin simgesi olarak ortaya çıkmıştır. Bizler nasıl sevinci paylaşıyorsak acıyı kederi de paylaşıyoruz. Şu anda İslam coğrafyasında Kerbela'nın aynısı yaşanıyor. Günümüzde Filistin de Irak’ta Suriye de İslam coğrafyasının farklı noktalarında ve Türk dünyasında aynı acılar yaşanmaktadır. Bu acıların sona ermesi dileğiyle" ifadelerini kullandı.

Seydişehir Ülkü Ocakları tarafından Muharrem ayı nedeniyle aşure günü programı düzenledi.

Hicri takvime göre her Muharrem ayının 10. gününde idrak edilen Aşure Günü münasebetiyle Seydişehir Ülkü Ocakları aşure dağıttı.

İlçe merkezinde bulunan Seydişehir Ülkü Ocakları önünde gerçekleşen aşure dağıtımına ilçe halkı ve çok sayıda genç kardeşimiz katıldı.

Seydişehir Ülkü Ocakları başkanı Orhan Balcı aşure dağıtımı programına ilişkin bilgiler vererek, aşure dağıtımının Seydişehir Ülkü Ocakları binasının önünde gerçekleştirdiğini belirtti

Balcı açıklamasında, 680 yılında dönemin Emevi halifesi Muaviye'nin oğlu olan Yezit’in, Peygamber Efendimizin can paresi olan torunu Hz. Hüseyin'i ve yanında ehli beyitten olan 72 tane Müslümanın şehit edilişinin yıl dönümü münasebeti ile ve hain darbenin yıl dönümünde işkence gören, hayatını kaybeden Ülkücü Şehitlerimizi anmak için toplandıklarını belirterek, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Muharrem ayı denince her zaman akla iyilikler ihsanlar gelmektedir. Kur-anı Kerimde hadisi şerifte İslam mütefekkirlerinde öğrendiğimiz kadarıyla Hz. Adem’in tövbesinin kabul edildiği Hz. İbrahim’in Nemrut'un ateşinden kurtulduğu, Hz. Nuh'un Nuh tufanın kurtulduğu, yüce Allah'ın yeri göğü denizleri yarattığı ay muharrem ayıdır. Aşure birliğin beraberliğin ve kardeşliğin simgesi olarak ortaya çıkmıştır. Bizler nasıl sevinci paylaşıyorsak acıyı kederi de paylaşıyoruz. Şu anda İslam coğrafyasında Kerbela'nın aynısı yaşanıyor. Günümüzde Filistin de Irak’ta Suriye de İslam coğrafyasının farklı noktalarında ve Türk dünyasında aynı acılar yaşanmaktadır. Bu acıların sona ermesi dileğiyle" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.