whatsapp

Türk Kızılay’ı Seydişehir’de kan bağışı kampanyası başlattı

SAĞLIK 05.11.2020 - 12:40, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Türk Kızılay’ı Seydişehir’de kan bağışı kampanyası başlattı

Seydişehir Belediye meydanında Konya Kızılay kan merkezi tırında başlatılan kan bağış kampanyasına ilgi yoğun oldu. Türk Kızılay Seydişehir Şube koordinatörü Tevfik Balcı, yaptığı açıklamada, Kovid-19 salgını ve İzmir depreminde yoğun kana ihtiyaç bulunması nedeniyle kan bağışına ihtiyacın arttığını söyledi. Kampanyanın 2 gün süreceğini belirten Balcı, ‘’ Stokları artırabilmek için gönüllü vatandaşlarımızdan kan alıyoruz. Kan bağışı aslında her vatandaşın kendine yapmış olduğu bir iyilik. Bugün kimse 2 saat sonra kana ihtiyaç duymayacağını bilemez. Dolayısıyla sağlıklı her insan kan bağışında bulunduğunda sevdikleri ve kendisi için kanını bağışlıyor. Kan bağışı yapanların görülmesi, diğer insanları da cesaretlendiriyor. Kan bağışı sağlık için, gelecek için, hasta olanlara yardım için çok faydalı. Bu işin bir de sevabı var." ifadelerini kullandı.

Seydişehir Belediye meydanında Konya Kızılay kan merkezi tırında başlatılan kan bağış kampanyasına ilgi yoğun oldu.

Türk Kızılay Seydişehir Şube koordinatörü Tevfik Balcı, yaptığı açıklamada, Kovid-19 salgını ve İzmir depreminde yoğun kana ihtiyaç bulunması nedeniyle kan bağışına ihtiyacın arttığını söyledi.

Kampanyanın 2 gün süreceğini belirten Balcı, ‘’ Stokları artırabilmek için gönüllü vatandaşlarımızdan kan alıyoruz. Kan bağışı aslında her vatandaşın kendine yapmış olduğu bir iyilik. Bugün kimse 2 saat sonra kana ihtiyaç duymayacağını bilemez. Dolayısıyla sağlıklı her insan kan bağışında bulunduğunda sevdikleri ve kendisi için kanını bağışlıyor. Kan bağışı yapanların görülmesi, diğer insanları da cesaretlendiriyor. Kan bağışı sağlık için, gelecek için, hasta olanlara yardım için çok faydalı. Bu işin bir de sevabı var." ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.