whatsapp

Trafik sorunu hasta ediyor!

ANALİZ 06.11.2019 - 02:34, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Trafik sorunu hasta ediyor!

Özel otomobil sayısındaki hızlı artış, doğal olarak, Seydişehir’de ulaşım sorunları yaratmaya başladı: Özellikle şehir merkezinin içindeki tali yolların darlığı, buralarda trafiğin sık sık tıklanmasına neden oluyor: Sorun iki yanlı: Topluma dayatılan lüks tüketim felsefesi özelliği o da örneğin özel otomobil sahibi olma dürtüsünü tetikliyor. Dar gelirliler arasında bile özel otomobil sahibi olan, bu yüzden geçinme sorunları yaşayan insanlarımız bile var. Sorunun öteki yanı ise, kent içinin fiziki yapısının bu kadar aracı taşıyamaz hale gelmesi! Geçen dönemde belediye bu sorunu mümkün olduğu kadar hafifletmek için bazı yollarda genişleme çalışmaları yaptı. Bu şekilde hem geçişler kolaylaştı ve hem de yol kenarına araç park etme sorun olmaktan çıkmıştı ancak aratan araç sayısı tekrar aynı yol ve caddelerde sorun oldu. Merkezdeki tali yollarda araçların çift sıralı park etmeleri geliş-geçişi tek şeride indiriyor, tıkanmalara yol açıyor. Trafik Müdürlüğünün bu sorunla ilgilenmesi gerekiyor. Tabii en önemli çözüm otoparkların sayısını arttırmak. Bakalım ne zaman olacak?

Özel otomobil sayısındaki hızlı artış, doğal olarak, Seydişehir’de ulaşım sorunları yaratmaya başladı:

Özellikle şehir merkezinin içindeki tali yolların darlığı, buralarda trafiğin sık sık tıklanmasına neden oluyor:

Sorun iki yanlı:

Topluma dayatılan lüks tüketim felsefesi özelliği o da örneğin özel otomobil sahibi olma dürtüsünü tetikliyor. Dar gelirliler arasında bile özel otomobil sahibi olan, bu yüzden geçinme sorunları yaşayan insanlarımız bile var.

Sorunun öteki yanı ise, kent içinin fiziki yapısının bu kadar aracı taşıyamaz hale gelmesi!

Geçen dönemde belediye bu sorunu mümkün olduğu kadar hafifletmek için bazı yollarda genişleme çalışmaları yaptı. Bu şekilde hem geçişler kolaylaştı ve hem de yol kenarına araç park etme sorun olmaktan çıkmıştı ancak aratan araç sayısı tekrar aynı yol ve caddelerde sorun oldu.

Merkezdeki tali yollarda araçların çift sıralı park etmeleri geliş-geçişi tek şeride indiriyor, tıkanmalara yol açıyor. Trafik Müdürlüğünün bu sorunla ilgilenmesi gerekiyor.

Tabii en önemli çözüm otoparkların sayısını arttırmak. Bakalım ne zaman olacak?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.