whatsapp

Toprak Dede Hayrettin Karaca’yı Kaybettik

SİVİL TOPLUM 27.01.2020 - 04:32, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Toprak Dede Hayrettin Karaca’yı Kaybettik

Ali Kazankaya-Araştırmacı –Yazar
Bayrağına, toprağına, yaprağına sahip çık. TEMA Vakfı Kurucusu Onursal Başkanı Hayrettin Karaca 97 yaşında hayata gözlerini yumdu Tema (Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı)Merhum Hayrettin Karaca en büyük bir çevreciydi israfa karşıydı eskiyi getirin yeniyi götürün kelimesinden tüketici toplum yaratıldığı için haz duymazdı Devletten devamlı talebi dağlarda doğada yetişen her türlü meyve fidanların sebze ve hububat tohumları nın özel üretme çiftliklerinde muhafaza koruma altına alınıp genlerinin değiştirilmesine mani olunmasını her toplantılarında dile getirir koruma altına alınmasını kendimiz tarafından çoğaltılıp halkadağıtılmasını şiddetle önermiştir. 2005 yıllarında Seydişehir Tema Sorumlusu iken Yetkililerle Seydişehir’de konferans vermesi hususunu Merhuma ileterek ricada bulunmuştuk. Bizleri kırmayarak Antalya’da bir konferansına denk getirerek bizleri kırmayarak Seydişehir’e geldi. İlk işi Kaymakam Beyi sonra Belediye Başkanını ve daha sonra o zaman Meslek Yüksek Okulu Müdürünü ziyaret etti. Hatıra resimlerinden sonra Belediye Düğün Salonunda Resmi zevata ve halka konferans verdi oradan Yüksekokula geçerek gençlere hitaben doğa ve erozyonlardan bahsettikten sonra Merhum şu sözleri nasihat olarak aktardı Gençler (Bayrağına, Toprağına, Yaprağına sahip çık)  diyerek öğüt vermişti yaprağına derken ağacına ormanına sahip çık demişti.  Bu ziyaretlerden sonra Anadolu Beylikler Dönemini, Osmanlı Dönemini görmüş ve halende bu gün Cumhuriyet Dönemini yaşamakta olan yaklaşık 800 yaşında olan Seydişehir Bağ arasında Bağlama mevki civarındaki Anıt Pelit Ağacını görmek için tarihi ağacın yanına gittik. Pelit ağacını görünce burada bir tarih yatıyor bu ağaca gözünüz gibi bakın dedi ağaçların da insanlar gibi bakıma ihtiyaçları var dedi önünde Merhum Hayrettin Karaca, Dönemin Belediye Başkanı İbrahim Halıcı ve Ben Seydişehir Tema Sorumlusu Ali Kazankaya olarak hatıra resmi çektirdik. Bende merhumun vasiyeti olarak gerek bu anıt pelit gerekse Seydişehir deki onlarca asırlık ağaçları koruyup kollayalım ilgililere ve kamu yetkililere duyuruyorum. Devam edecek.
Ali Kazankaya-Araştırmacı –Yazar

Bayrağına, toprağına, yaprağına sahip çık.

TEMA Vakfı Kurucusu Onursal Başkanı Hayrettin Karaca 97 yaşında hayata gözlerini yumdu Tema (Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı)Merhum Hayrettin Karaca en büyük bir çevreciydi israfa karşıydı eskiyi getirin yeniyi götürün kelimesinden tüketici toplum yaratıldığı için haz duymazdı Devletten devamlı talebi dağlarda doğada yetişen her türlü meyve fidanların sebze ve hububat tohumları nın özel üretme çiftliklerinde muhafaza koruma altına alınıp genlerinin değiştirilmesine mani olunmasını her toplantılarında dile getirir koruma altına alınmasını kendimiz tarafından çoğaltılıp halkadağıtılmasını şiddetle önermiştir.

2005 yıllarında Seydişehir Tema Sorumlusu iken Yetkililerle Seydişehir’de konferans vermesi hususunu Merhuma ileterek ricada bulunmuştuk. Bizleri kırmayarak Antalya’da bir konferansına denk getirerek bizleri kırmayarak Seydişehir’e geldi.

İlk işi Kaymakam Beyi sonra Belediye Başkanını ve daha sonra o zaman Meslek Yüksek Okulu Müdürünü ziyaret etti. Hatıra resimlerinden sonra Belediye Düğün Salonunda Resmi zevata ve halka konferans verdi oradan Yüksekokula geçerek gençlere hitaben doğa ve erozyonlardan bahsettikten sonra Merhum şu sözleri nasihat olarak aktardı Gençler (Bayrağına, Toprağına, Yaprağına sahip çık)  diyerek öğüt vermişti yaprağına derken ağacına ormanına sahip çık demişti.

 Bu ziyaretlerden sonra Anadolu Beylikler Dönemini, Osmanlı Dönemini görmüş ve halende bu gün Cumhuriyet Dönemini yaşamakta olan yaklaşık 800 yaşında olan Seydişehir Bağ arasında Bağlama mevki civarındaki Anıt Pelit Ağacını görmek için tarihi ağacın yanına gittik. Pelit ağacını görünce burada bir tarih yatıyor bu ağaca gözünüz gibi bakın dedi ağaçların da insanlar gibi bakıma ihtiyaçları var dedi önünde Merhum Hayrettin Karaca, Dönemin Belediye Başkanı İbrahim Halıcı ve Ben Seydişehir Tema Sorumlusu Ali Kazankaya olarak hatıra resmi çektirdik.

Bende merhumun vasiyeti olarak gerek bu anıt pelit gerekse Seydişehir deki onlarca asırlık ağaçları koruyup kollayalım ilgililere ve kamu yetkililere duyuruyorum.

Devam edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.