whatsapp

TMO'da hububat alımı başladı

EKONOMİ 21.07.2016 - 11:49, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

TMO'da hububat alımı başladı

Seydişehir Suğla ovasında hasat döneminin başlamasıyla birlikte 2015-2016 yılının ürünleri Toprak mahsulleri ofisinde (TMO) randevulu alımlara başladığı bildirildi.
Seydişehir Ziraat Odası Başkanı Ahmet Ünver, yaptığı açıklamada Toprak Mahsulleri Ofisinin Bahçeli evler mahallesindeki hububat alım merkezine  randevulu olarak teslim edebileceklerini söyledi. Hububat alımının hayırlı olmasını dileyen Başkan Ünver; “  TMO'nun alımları çiftçimizin tüccara karşı bir nevi sigortadır. Bu yıl alımların yüksek olacağını tahmin ediyoruz. Geçen yıl  7 bin ton alım yapmıştık bu yıl bunun üzerine çıkmayı hedefliyoruz. Çiftçimizin ürünlerinin alım fiyatları  protein değerlerine göre değişiyor. Bizim suğla ovası buğdayının  8- 15 arası protein değeri var. Buna göre taban alım fiyatı kiloğramı 765 en fazla 910 kuruş olarak belirlendi. Suğla ovası ve civar köylerinde toplam 300 bin dekar alanda ekili bulunan hububat hasatından yaklaşık 200 bin ton rekolte bekliyoruz. Çiftçilerimize ürünü bol kazancı bereketli bir yıl diliyorum ” Şeklinde konuştu.
Seydişehir Suğla ovasında hasat döneminin başlamasıyla birlikte 2015-2016 yılının ürünleri Toprak mahsulleri ofisinde (TMO) randevulu alımlara başladığı bildirildi.

Seydişehir Ziraat Odası Başkanı Ahmet Ünver, yaptığı açıklamada Toprak Mahsulleri Ofisinin Bahçeli evler mahallesindeki hububat alım merkezine  randevulu olarak teslim edebileceklerini söyledi.

Hububat alımının hayırlı olmasını dileyen Başkan Ünver; “  TMO'nun alımları çiftçimizin tüccara karşı bir nevi sigortadır. Bu yıl alımların yüksek olacağını tahmin ediyoruz. Geçen yıl  7 bin ton alım yapmıştık bu yıl bunun üzerine çıkmayı hedefliyoruz. Çiftçimizin ürünlerinin alım fiyatları  protein değerlerine göre değişiyor. Bizim suğla ovası buğdayının  8- 15 arası protein değeri var. Buna göre taban alım fiyatı kiloğramı 765 en fazla 910 kuruş olarak belirlendi. Suğla ovası ve civar köylerinde toplam 300 bin dekar alanda ekili bulunan hububat hasatından yaklaşık 200 bin ton rekolte bekliyoruz. Çiftçilerimize ürünü bol kazancı bereketli bir yıl diliyorum ” Şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.