whatsapp

Tepecik mahallesine güneş enerjili çeşme yapıldı

SİVİL TOPLUM 15.06.2020 - 01:47, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Tepecik mahallesine güneş enerjili çeşme yapıldı

Konya’nın Seydişehir ilçesine bağlı Tepecik köyü sakinleri, Hayırsever bir vatandaşın yardımı Muhtarlığın destekleriyle kurulan güneş enerji sistemi sayesinde Büklüce mevkiindeki harman yerine yapılan sondajla insanların ve hayvanların içme suyu ücretsiz karşılanacak. Köyün Büklüce mevkiindeki harman yerine ‘hayrat’ olarak yaptırılan güneş enerjili çeşmenin suyunun yeraltına vurulan sondaj çalışmalarıyla sağlandığını ifade eden Muhtar Mehmet Acar, hem vatandaşların hem de diğer canlıların içme suyu ihtiyacı için çalışma yapıldığını belirtti. Muhtar Acar, “ Yöremize hayat veren proje ile hiçbir canlı susuz kalmayacak. Bu sistemle herhangi bir elektrik maliyeti söz konusu olmuyor. Özellikle sıcak yaz döneminde bu tür çeşmelere ihtiyaç duyuyorduk. Şimdi güneşin yüzünü gösterdiği günlerde bu çeşmelerden su akışı hiç kesilmeyecek. Hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Sayılarının artmasını diliyorum. ” diye konuştu.

Konya’nın Seydişehir ilçesine bağlı Tepecik köyü sakinleri, Hayırsever bir vatandaşın yardımı Muhtarlığın destekleriyle kurulan güneş enerji sistemi sayesinde Büklüce mevkiindeki harman yerine yapılan sondajla insanların ve hayvanların içme suyu ücretsiz karşılanacak.

Köyün Büklüce mevkiindeki harman yerine ‘hayrat’ olarak yaptırılan güneş enerjili çeşmenin suyunun yeraltına vurulan sondaj çalışmalarıyla sağlandığını ifade eden Muhtar Mehmet Acar, hem vatandaşların hem de diğer canlıların içme suyu ihtiyacı için çalışma yapıldığını belirtti.

Muhtar Acar, “ Yöremize hayat veren proje ile hiçbir canlı susuz kalmayacak. Bu sistemle herhangi bir elektrik maliyeti söz konusu olmuyor. Özellikle sıcak yaz döneminde bu tür çeşmelere ihtiyaç duyuyorduk. Şimdi güneşin yüzünü gösterdiği günlerde bu çeşmelerden su akışı hiç kesilmeyecek. Hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Sayılarının artmasını diliyorum. ” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.