whatsapp

Taraşçı mahallesi yayla şenliği yapıldı

KÜLTÜR - SANAT 31.08.2019 - 21:27, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Taraşçı mahallesi yayla şenliği yapıldı

Seydişehir Taraşçı Mahallesi'nde üçüncüsü düzenlenen Akdağ yayla şenliği, yöre halkını bir araya getirdi. Taraşçı Mahallesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin düzenlediği Akdağ Yayla Şenliği gurbetçilerin ve CHP milletvekili Abdüllatif Şener ve protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. Dernek Başkanı Bahahddin Karal,  yaptığı açış konuşmasında, gelenek ve geçmişe sahip çıkarak, bunları gelecek nesillere aktarmanın önemli olduğuna söyledi. Karal," Bu tür etkinlikler birlik ve beraberliğimizi güçlendiriyor. Diğer taraftan elde edilen gelirlerle üniversitede okuyan öğrencilerimize burs oluyor’’ dedi. CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener alanda yaptığı konuşmasında Anadolu’yu Anadolu yapan, bin yıllık bu beraberlik coşkusudur dedi. Şener, ‘’Yılda bir kez de olsa ulusça sevinçlerimizi, üzüntülerimizi paylaşmamız bu tür organizasyonlarla olmuştur. Anadolu’da bin yıldır, sevgi muhabbeti insana verilen değer, komşuya saygı ayrılık ve kaygılar bu topraklarda yer verilmemiştir. Bu beraberlik coşkusu bize bu toprakları vatan yapmıştır. Binlerce yıllık bu kültürle her yıl bu şenlikler anayolunun her köşesinde gerçekleştirilmektedir. Birlik ve beraberlik ruhunun taşınması buradan geçmektedir. Sevgi ve kardeşliğimizden hiçbir zaman ayrılmayalım’’ diye konuştu. Kars ozanlarından Âşık Gökay Gürkani, Ozan Aysel Güler, Âşık Diyarbakırlı Remzani, Ozan şair Yusuf Özcan, İlhan Karabulut, Ahmet Çelik türkülerinden sonra yöresel halk müziği dinletiler söylendi.  katılımcılara yemek ikram edildi. Dernek yönetim kurulu üyesi Mustafa Bağcı, sponsor ve katılımcılara teşekkür etti. Şenliğe, CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İlçe Milli eğitim müdürü Tahir Kibar, CHP il başkanı Barış Bektaş, CHP ilçe başkanı Orhan Özel, AK Parti İlçe Başkanı Kemalettin Atalay, çok sayıda davetli katıldı. Şenliğe inşaat mühendisi Mustafa Konurer çiçek gönderdi.

Seydişehir Taraşçı Mahallesi'nde üçüncüsü düzenlenen Akdağ yayla şenliği, yöre halkını bir araya getirdi.

Taraşçı Mahallesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin düzenlediği Akdağ Yayla Şenliği gurbetçilerin ve CHP milletvekili Abdüllatif Şener ve protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

Dernek Başkanı Bahahddin Karal,  yaptığı açış konuşmasında, gelenek ve geçmişe sahip çıkarak, bunları gelecek nesillere aktarmanın önemli olduğuna söyledi.

Karal," Bu tür etkinlikler birlik ve beraberliğimizi güçlendiriyor. Diğer taraftan elde edilen gelirlerle üniversitede okuyan öğrencilerimize burs oluyor’’ dedi.

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener alanda yaptığı konuşmasında Anadolu’yu Anadolu yapan, bin yıllık bu beraberlik coşkusudur dedi.

Şener, ‘’Yılda bir kez de olsa ulusça sevinçlerimizi, üzüntülerimizi paylaşmamız bu tür organizasyonlarla olmuştur. Anadolu’da bin yıldır, sevgi muhabbeti insana verilen değer, komşuya saygı ayrılık ve kaygılar bu topraklarda yer verilmemiştir. Bu beraberlik coşkusu bize bu toprakları vatan yapmıştır. Binlerce yıllık bu kültürle her yıl bu şenlikler anayolunun her köşesinde gerçekleştirilmektedir. Birlik ve beraberlik ruhunun taşınması buradan geçmektedir. Sevgi ve kardeşliğimizden hiçbir zaman ayrılmayalım’’ diye konuştu.

Kars ozanlarından Âşık Gökay Gürkani, Ozan Aysel Güler, Âşık Diyarbakırlı Remzani, Ozan şair Yusuf Özcan, İlhan Karabulut, Ahmet Çelik türkülerinden sonra yöresel halk müziği dinletiler söylendi.  katılımcılara yemek ikram edildi.

Dernek yönetim kurulu üyesi Mustafa Bağcı, sponsor ve katılımcılara teşekkür etti.

Şenliğe, CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İlçe Milli eğitim müdürü Tahir Kibar, CHP il başkanı Barış Bektaş, CHP ilçe başkanı Orhan Özel, AK Parti İlçe Başkanı Kemalettin Atalay, çok sayıda davetli katıldı.

Şenliğe inşaat mühendisi Mustafa Konurer çiçek gönderdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.